Zin in om een dagje op pad te gaan in Amersfoort, maar wil je liever niet te veel geld uitgeven? I got you! In deze blog neem ik je mee langs verschillende locaties in de stad waar je goedkope of gratis activiteiten kunt ondernemen.

                         1. Een biertje bij De Drie Ringen

Bij bierbrouwerij De Drie Ringen kun je heerlijk aan het water zitten (met mooi weer) en heb je uitzicht op de Koppelpoort. Voor de echte bierliefhebbers onder ons: het personeel vertelt je met liefde over de historie achter deze bierbrouwerij. Die is super interessant namelijk! Krijg jij geen genoeg van bier proeven? Check dan deze route waarin ik je vertel waar je de lekkerste biertjes van de stad vindt.

2. Vintageshoppen

Zin in een leuk uitje? Amersfoort zit vol vintagewinkels. Check onze vintageroute en mis niks! Via ons TikTok kanaal krijg je een goede impressie van een aantal winkels. Mijn favoriet is Vint, maar ook bij Spektakel Wonen kijk je je ogen uit. Hier moet je echt heen als je houdt van hysterische items.

3. Museumkaart? Check deze toffe musea

Er zijn uiteenlopende musea zoals Kunsthal KAdE, Museum Flehite en het Mondriaanhuis. Wist je bijvoorbeeld al dat Piet Mondriaan hier geboren is? Een overzicht van gave musea vind je hier. Dit wordt een goedkoop uitje met een museumpas op zak.

4. Wandeling binnenstad

Wandelen ligt misschien voor de hand, maar in het historische centrum van Amersfoort is er iets bijzonders van te maken! Er zijn een aantal spots die je zullen verbazen, zoals deze highlights die ideaal zijn om een mooi kiekje te schieten. Ook zijn er schattige binnentuintjes. Hou je meer van rust? Maak dan een rondje door het stadspark, of mijn favoriet: Park Randenbroek. Check hier meer routes, zoals de Oogappelroute.

5. Goedkope eettentjes

Aan de prijswinnende kroket van Frituur van Gogh ben je geen fortuin kwijt, maar beleef je wél een echte smaaksensatie. Verder kun je bij Charlies Burger redelijk goedkoop eten en de burgers zijn er heer-lijk! Toko Tjin is ook een Amersfoorts begrip. Hier scoor je lekkere Aziatische afhaalmaaltijden.

6. Varen door Amersfoort met de Waterlijn 

Voor €7,50 kun je bij de Waterlijn een rondje meevaren door Amersfoort. Ze hebben verschillende rondvaarten en de vrijwilligers (die hier echt met hart en ziel werken) weten ALLES over de stad.

7. Naar de markt op de Hof

Je hoeft natuurlijk niks uit te geven op de markt en als je dat wel doet, is het vaak een stuk goedkoper dan in de winkel. Soms kun je ook gratis proeven. Top voor de typische Nederlanders onder ons. Proeven, proeven en vooral niks betalen. ;)

8. Picknicken

Langs de Eemhaven, in het stadspark of in Park Randenbroek kun je heerlijk picknicken. Mijn favoriete plekjes zijn voor de Monnikendam of aan het water bij Park Randenbroek. Ook langs de Eem kun je heerlijk in het groen zitten. In de zomer kun je hier zelfs een duik nemen. Voor alle spots kun je deze blog checken.

9. Verlies jezelf in literatuur 

Bij Bibliotheek Eemland kun je gratis een boek of tijdschrift lezen. In dit mooie gebouw kun je makkelijk een rustig plekje vinden om jezelf even te verliezen in een boek.

10. Sportievelingen opgelet!

Voor de sportievelingen onder ons: bij de Leusderweg kun je gratis sporten. En wat geeft nu een meer voldaan gevoel dan sporten in de buitenlucht? Bij het Juliana van Stolbergpark heb je verschillende toestellen in de openbare ruimte. Je kunt hier je eigen creativiteit op loslaten of gewoon even spieken op de bordjes. Hier staan namelijk een aantal basisoefeningen op waar je vast mee uit de voeten kunt.

11. Relax, take it ea-easy 

Bij Salon de Nieuwe Stad kun je vrij goedkoop haar & beauty behandelingen boeken. De salon is een onderwijsbedrijf waar studenten praktijkervaring opdoen onder begeleiding van professionele instructeurs.

12. ’t (OV-)fietsje op

We hebben ontzettend veel leuke fiets- en wandelroutes in en rond Amersfoort, zoals de bierroute, de route langs verschillende kastelen en buitenplaatsen én mijn favoriet: het rondje Spakenburg. Bij het laatstgenoemde rondje vaar je tegen een klein prijsje mee met de fietsboot Eemlijn. De route is enorm rustgevend en groen! Eenmaal in Spakenburg aangekomen mag je zeker niet vergeten om een lekker harinkje te happen. Je kunt de routes trouwens ook skeeleren. Of volg onze speciale skeelerroute langs de Eem.

13. Gratis suppen door de grachten (met een eigen sub)

Heb je nog een SUP board in de schuur staan? Amersfoort heeft genoeg grachten waar je kunt suppen.

14. De leukste evenementen vind je op UitInAmersfoort.nl

Check onze UITagenda voor een actueel overzicht van toffe evenementen.

15Goedkoop blijven slapen

Nog geen genoeg gekregen van de stad? Blijf overnachten in een van de gezellige hotels. Bij Long John’s Pub & Hotel zit je meteen in de binnenstad. Aan de achterkant van het hotel vind je het Krankeledenplantsoen. Dit is echt een van mijn favoriete binnentuinen en het personeel is er super vriendelijk.