De grootste schat van Amersfoort is haar historie. Er zijn meer dan 650 monumenten en smalle straatjes en grachten die je de middeleeuwen laten herbeleven. Deze historie zie en voel je tijdens het lopen van de fotoroute. Zo schiet jij het perfecte plaatje op de mooiste locaties in Amersfoort!

Start bij de sprookjesachtige Koppelpoort

Deze poort is zowel een water- als een landpoort en is daarmee uniek in Nederland. Hij stamt uit 1425 en maakt deel uit van de tweede omwalling van de stad. 

Koppelpoort


Wanneer je onder de Koppelpoort door loopt richting het centrum, dan heb je het volgende ‘wauw’-moment: Grote en Kleine Spui.
Tip: duik even de Drie Ringen in voor een biertje in de oudste bierbrouwerij van Amersfoort!

Bierbrouwerij De Drie Ringen

Wandel over het bruisende plein met historie

Vervolgens brengt de route je naar het mooiste plein van de stad: het Onze Lieve Vrouwekerkhof. Geniet van een koud drankje op het gezellige Krankeledenplantsoen. Je kijkt dan uit op de fotogenieke Onze Lieve Vrouwetoren.
Tip: Fotografeer en beklim deze 98 meter(!) hoge toren voor een prachtig uitzicht. Als je met een gids gaat, leer je ook nog wat over de geschiedenis van Amersfoort. 

Onze Lieve Vrouwetoren

Kijk je ogen uit bij de Muurhuizen

Vervolgens wandel je door de Muurhuizen en waan je je weer in de middeleeuwen. Toen de stad zich 1380 begon uit te breiden, moest er een nieuwe stadsmuur gebouwd worden. De oude muur werd afgebroken en vanaf ongeveer 1500 werden er huizen gebouwd met het materiaal van de oude stadsmuur. Genoeg plekjes om prachtige foto’s te maken!

Muurhuizen

Sluit af bij de Monnikendam

Schiet tot slot nog wat kiekjes van de Monnikendam en duik dan weer het centrum in om lekker een hapje te eten of wat te drinken. 

Monnikendam
Monnikendam Amersfoort

Mis niks in Amersfoort

Wekelijks de leukste to do's in Amersfoort in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Al meer dan 14.000 Amersfoort-fans gingen je voor.