OpeningstIjden en parkeren in Amersfoort - Plan je bezoek voor een ontzorgd dagje in het idyllische Amersfoort

Om jouw dagje uit zo gemakkelijk mogelijk te maken, helpen we je graag een handje. Zo geven we antwoord op veelgestelde vragen als: Wat zijn de openingstijden van de winkels in Amersfoort? Wanneer is er koopavond of koopzondag? En waar kan ik het beste parkeren (in de buurt van Amersfoort centraal)? Op deze pagina voorzien we je van alle nodige informatie en tips. Tot snel!

Wanneer zijn de winkels open in Amersfoort?

Algemene openingstijden winkels Amersfoort
Maandag: 13.00 uur - 18.00 uur
Dinsdag: 09.00 uur - 18.00 uur
Woensdag: 09.00 uur - 18.00 uur
Donderdag: 09.00 uur - 21.00 uur
Vrijdag: 09.00 uur - 18.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur - 17.00 uur
Zondag: 12.00 uur - 17.00 uur
Lees verder
Praktische info - Openingstijden - Langestraat mensen winkelen

Koopavond

Je kent het wel: je wilt voor het weekend nog even een (party)outfit scoren, die laatste spulletjes inslaan voor een vakantie of je hebt simpelweg zin om nu te shoppen. Dan is het fijn als je daar na werk nog de mogelijkheid toe hebt. Amersfoort biedt jou die kans, want iedere donderdag is het koopavond. De winkels zijn dan open tot 21:00.

 

Koopzondag

Daarnaast is het in Amersfoort elke zondag koopzondag! De meeste winkels in het centrum, winkelcentra en het Eemplein zijn dan open van 12.00 tot 17.00 uur. Woonwinkels, bouwzaken en tuincentra zijn op koopzondag open van 10.00 tot 17.00 uur. De Albert Heijn op het Eemplein is van 08.00 tot 22.00 uur geopend.

 

Feestdagen
Op Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn de winkels gesloten. Op Kerstavond zijn de winkels tot 17.00 uur geopend.
 

5x Tophotels voor een perfecte weekendbreak

 

 

 

 

Parkeren in het centrum van Amersfoort

 Wist je dat het centrum autoluw is? Let dus goed op dat je de juiste straten inrijdt. Als je wil parkeren in de buurt van het centrum van Amersfoort, heb je verschillende opties. Als je zo snel mogelijk de winkelstraat (de Langestraat) wil bereiken, kies je voor de parkeergarage op de Koestraat. Ook de parkeergarage op het Stadshuisplein en Q-Park St. Jorisplein zijn goede opties.

 

Ga jij de stad uit per trein? Parkeren bij Amersfoort Centraal kan bijvoorbeeld bij Garage Argonaut of Q-Park Barchman Wuytierslaan. Hieronder vind je overzicht van parkeergarages en tarieven:  

 

 

Reizen met de trein

Amersfoort heeft een eigen spoorwegstation: Centraal Station Amersfoort. Vanaf het station is het centrum van Amersfoort gemakkelijk te bereiken. 
 

 • Huur een fiets

  Op het station kun je een OV-fiets huren. Ook in het centrum zijn voldoende mogelijkheden.

  Huur een fiets
 • Een stukje wandelen

  Vanaf Amersfoort Centraal loop je in 10 tot 15 minuutjes naar het historische centrum.

  Een stukje wandelen Man en vrouw verliefd koppelpoort
 • Pak de bus

  Pak één van de tientallen bussen die stopt bij de halte 'Centrum' of 'Stadhuis'.

  Pak de bus Praktische informatie - Centraal Station Amersfoort

Plattegrond van Amersfoort

Kom een dagje shoppen in Amersfoort, er is voor ieder wat wils! Heb jij graag een plattegrond in je hand, zodat je niet verdwaald? Ook daar hebben we aan gedacht.

Lees verder
Bekijk de plattegrond
Winkelgebieden Amersfoort - Utrechtsestraat - Koppel handen vast wandelend

Altijd op de hoogte en meedoen aan winacties?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Tijd voor Amersfoort deelt de laatste updates over winkels, festivals, exposities, winacties en foodhotspots.
Meer dan 10.000 Amersfoort-fans gingen je voor.