UIt eten in Amersfoort - Wij helpen je een hapje, ehhh… stapje op weg!

Amersfoort heeft een rijke culinaire scene. Dat maakt jouw keuze voor een restaurant er niet makkelijker op. Daarom tippen wij een paar van de meest geliefde eetgelegenheden in de stad. 

 

Ga je graag luxe uit eten? Dan valt Merlot bij jou ongetwijfeld in de smaak. De chefkok van dit restaurant is uitgeroepen tot ‘Chef van het jaar 2023’! Voor een waanzinnige inrichting vol verrassingen – in combinatie met een bourgondisch menu – moet je bij Dikke Dirck zijn. Of schuif aan bij Rozey en proef hun vegetarische en vegan keuken. Voor een vaste prijs deel je onwijs lekkere gerechtjes met jouw gezelschap voor de avond. Zin in een heerlijke kom Pho of andere authentiek Vietnamese gerechten? Bij Ninh Binh wil je een keer gegeten hebben!
 

HysterIsch genieten bij Dolle DIva

Een bar met meer dan 100 kroonluchters, de felste kleuren en meubels die erom schreeuwen om er plaats op te nemen. Dolle Diva is een ware ervaring! Bestel een van de heerlijke gerechten met daarnaast een cocktail. Bijna overbodig om te zeggen: Dolle Diva is ook de perfecte plek om je insta-tijdlijn wat klasse te geven.

Lees verder
Hier wil ik heen

5x vegetarisch & vegan - Deze restaurants en lunchrooms hebben een (deels) vega(n) menu

 

Scoor een heerlijk ontbijtje of lunch

Waarom zou je tot vanavond wachten met uit eten gaan? In Amersfoort eet je op ieder moment van de dag heerlijk buiten de deur. Kickstart jouw dag met ambachtelijk gebakken broodjes, een vers geblende smoothiebowl en heerlijke koffie. Jouw ontbijt smaakt nergens zo lekker als in een van de charmante koffietentjes in Amersfoort. Of breek jouw (werk)dag met een goede lunch. Gezellig tussen het shoppen door of samen met die vriend(in) met wie je nodig moet bijkletsen. 

Vis, vlees of vega(n)? We've got you covered!

AFSLUITEN met een cocktail

De dag afsluiten met een heerllijke cocktail? Wij hebben voor jou HET lijstje met de beste cocktailbars van de stad.

Bij WestWing Cocktailbar bijvoorbeeld komt het concept 'Speak Easy bar' weer tot leven. Reserveer, ga op zoek naar de verborgen deur en open hem met de geheime code. Zo beland je in een geheime wereld die enkel voor een paar gelukkigen beschikbaar is...

Lees verder
Cheers to the weekend

Dansje doen?

Dansje doen?

Shop je outfit

Shop je outfit Praktische informatie - Koopzondag - Vrouw in een winkel bij kledingrek

Kom tot rust

Kom tot rust

Mis niks in Amersfoort

Wekelijks de leukste to do's, restaurants en winacties in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Al meer dan 10.000 Amersfoort-fans gingen je voor.