Keuze genoeg

Hier vind je een overzicht van restaurants in Amersfoort – in het centrum en daarbuiten. Waar je ook zin in hebt, Amersfoort heeft voor elke smaakpapil iets te bieden. Van kiprestaurants tot pizzeria’s en van vegan keukens tot visrestaurants. We have it all! 

 

Wat zoek je

153 resultaten

Restaurants in Amersfoort - Van authentiek tot vernieuwend

Welkom in Amersfoort, waar lokale smaken erop wachten om geproefd te worden. Net als in de architectuur van de stad, komen authenticiteit en vernieuwing samen in het culinaire aanbod. Zo kun je hysterisch dineren bij Dikke Dirck en Dolle Diva. Het concept van beide restaurants is minstens zo gefocust op een unieke beleving als op goede gerechten. Overal waar je kijkt zie je kroonluchters, fel gekleurde kunstobjecten en extravagante meubels.

 

Ben jij meer van less is more? Er zijn ook genoeg Amersfoortse restaurants waar je van authentieke wereldsmaken geniet. Proef Vietnam bij Ninh Binh of maak een culinaire wereldreis bij Dara.

 

 

Vlees- en kiprestaurants

Stil jij je honger het liefste met een mals stukje vlees of kip? Dan is Amersfoort een waar eetparadijs voor jou! Onze Amersfoortse grillmasters weten hoe ze jouw steak of kipfilet het lekkerste bereiden. In deze blog vind je zes adresjes waar je de beste grillgerechten eet. Maar ook als je liever voor een spicy curry of Pad Thai met kip gaat, heb je meerdere opties. De beste Pad Thai van de stad eet je overigens bij The Streetfood Bar.

 

Visrestaurants voor een spartelvers dIner

De smaak van de zee: you either love it or hate it. Als je bij de eerste groep hoort, dan zul je de visrestaurants in Amersfoort ronduit geweldig vinden. Heb je altijd al een plateau vol ‘Fruit de mer’ willen bestellen? Grijp dan nu je kans! Wie weet ontdek je nieuwe schaaldieren of vissoorten! Of ga gewoon voor jouw favoriete visje.

 

Pizzeria’s Amersfoort: Italiaanse perfectie

Voor een authentieke pizzabeleving hoef je niet naar Italië te reizen - Amersfoort heeft uitstekende pizzeria's die de kunst van het pizzabakken beheersen. Geniet van een knapperige korst, verse tomatensaus en een overvloed aan toppings die elke slice tot een smaakexplosie maken.

 

Vegetarische en vegan restaurants

In Amersfoort wordt groen genieten serieus genomen. Vegetarische en vegan restaurants hier hebben heerlijke en innovatieve gerechten op de kaart staan. Laat je verrassen door de creatieve menu's vol smaakvolle en gezonde opties. Van een zelf samengestelde pokébowl bij Poke2Go tot gevarieerde gerechtjes om te delen bij Rozey.