KUNST BELEEF JE HiER - De Amersfoortse musea prikkelen al je zintuigen

In Museum Flehite duik je in de rijke historie van ons mooie Amersfoort. In dit laatmiddeleeuwse muurhuis schetsen kunst en artefacten een beeld van het Amersfoort van vroeger. In de wisselende tentoonstellingen bekijk je historische kunstwerken van grootmeesters. Wat grootmeesters betreft mag je het Mondriaanhuis natuurlijk ook niet missen! Hier maak je een reis door het werk én leven van deze markante schilder. Geïnteresseerd in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog?  Nationaal Monument Kamp Amersfoort houdt de herinnering van dit voormalige concentratiekamp in stand met een ondergronds museum.

KUNSTHAL KADE EN 033RIETVELD PAVILJOEN - Voor de liefhebbers van moderne kunst

Kunsthal KAdE heeft geen eigen collectie, maar trekt tentoonstellingen aan van over de hele wereld. Een aanrader voor liefhebbers van moderne kunst, architectuur en vormgeving! Dit kunstmuseum is gevestigd in het prachtige Eemhuis, een architectonisch hoogstandje op zich. Een eindje verderop vind je 033Rietveldpaviljoen. Dit paviljoen (ontworpen door Rietveld dus) omvat een ‘ATLIER’ waar wisselende artist-in-residence werk maken voor en tijdens de exposities die te zien zijn in de KUNSTZAAL.  

DIT WIL JE NIET MiSSEN

HAPJE ETEN?

HAPJE ETEN?

BORRELTiJD

BORRELTiJD

BLiJF SLAPEN

BLiJF SLAPEN

Stay up-to-date!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwe exposities en andere leuke activiteiten? Meld je aan!
Al meer dan 10.000 Amersfoort-fans gingen je voor.

MUSEUM VOOR KINDEREN IN AMERSFOORT

Door een museumbezoek maak je van jouw uitje met de kinderen ook meteen een educatieve ervaring. In Amersfoort hoef je niet lang te zoeken naar een museum dat geschikt is voor kinderen. Zo heeft het Mondriaanhuis een Doe-het-zelf-atelier waar de kids hun innerlijke Mondriaan kunnen ontdekken.  

 

Verder zijn er bij Kunsthal KAdE speciale kinderrondleidingen: 'Verboden voor ouders'. Een museumdocent neemt ze mee in de tentoonstelling aan de hand van verhalen en thema’s. Zowel bij Musiom als bij Museum Flehite kunnen de kleintjes het museum ontdekken aan de hand van een speurtocht.

 

Naast dit vaste aanbod organiseren de Amersfoortse musea geregeld workshops en andere activiteiten voor kinderen. Check onze kidspagina om op de hoogte te blijven.

 

 

MUSEUMJAARKAART: WELKE MUSEA IN AMERSFOORT DOEN MEE?

Ben jij in het bezit van een museumjaarkaart? Dan wil je natuurlijk weten welke musea in Amersfoort meedoen. Bij de volgende musea kun je gratis naar binnen: Mondriaanhuis, het Caveleriemuseum, Kunsthal KAdE en Museum Flehite.