ONTDEK DE LOCATIES VAN DE SERIE OOGAPPELS

Ben je benieuwd naar de locaties waar de serie Oogappels is opgenomen? Amersfoort is het decor van de serie! Daarom hebben wij een handige route gemaakt waarmee je langs de locaties wandelt. Neem een kijkje bij het huis van de familie Larooi, de voetbalvereniging CJVV of Stadsbrouwerij De Drie Ringen. 

We hebben tien locaties in een leuke wandelroute geplaatst die start in de buurt van het station. Je wandelt door het Bergkwartier, langs Dorrestein en het historische centrum en eindigt bij Stadsbrouwerij De Drie Ringen. De route is in totaal ongeveer 8 kilometer lang, maar je kan hem natuurlijk ook in delen doen. Zo zie je alle Oogappels van Amersfoort ;)

 

Waar kom je langs?

De route brengt je langs de volgende Oogappels locaties:

- De Familie Larooy
- De Familie Zwagerman
- De Familie Meijer-Amrani
- De ouders van Carola
- Lodewijk & Claire Larooi
- Merel van Voorst
- Voetbalvereniging CJVV
- De Drie Ringen
- Corderius College
- Familie Schneeman/Ouders Fabie

Lees verder

Ontvang de exclusIeve routegids - Zorg dat je niks mist onderweg!

Terwijl je langs de Oogappels locaties wandelt, kom je ook langs de meest iconische en fotowaardige hotspots van Amersfoort. Met onze exclusieve content weet jij precies waar je moet kijken!

Ik wil niks missen

 

Een klein voorproefje...

Hoe te bereiken?

Met het OV

Kom je met het openbaar vervoer? Dan kan je de route eenvoudig starten vanaf Centraal Station Amersfoort. De route start op de Johan van Oldebarneveltlaan aan de overkant van het stationsplein. Het is ook mogelijk om de route per fiets te doen. Dan kan je bij het station een OV-fiets huren.

Met de auto

Als je met de auto komt, kan je eenvoudig parkeren bij het Eemplein. Hier is een overdekte parkeergarage. De route eindigt bij het Eemplein, maar dit kan ook als startpunt gebruikt worden. Een andere optie is om te parkeren in de parkeergarage bij het Centraal Station. Dit is ook direct het startpunt van de route. 

Deze mag je nIet missen

Zin om na de route nog even te genieten van alles wat Amersfoort te bieden heeft? Strijk neer op een van de heerlijke terrassen of ga voor een diner bij een van de hotspots van Amersfoort. Om het je makkelijk te maken, hebben wij er vast een aantal geselecteerd die je niet mag missen!