Fietsen in Amersfoort: van stad tot natuur

Wist je dat het in en rondom Amersfoort heerlijk fietsen is? Stap op je stalen ros en ontdek de prachtige natuurgebieden of de bijzondere wijken die de stad rijk is. Je kunt natuurlijk ook een fiets huren.

European CIty of the Year fIetsroutes

Ben je klaar voor een fietsavontuur dat cultuur, architectuur en natuur perfect combineert? Dan zijn de European City of the Year fietsroutes door Amersfoort, de Europese stad van het jaar, jouw volgende bestemming. Fiets langs adembenemende monumenten en moderne hotspots, en ervaar de unieke mix die Amersfoort te bieden heeft.

Lees verder
Bekijk de routes

Top 6 fietsroutes Amersfoort

Fietstocht op de grens van Amersfoort en Leusden

Gilde Amersfoort organiseert deze zomer wekelijks (op zaterdag en zondag) een interessante en vooral ook fraaie fietstocht op de grens van Amersfoort en Leusden. De toer is ongeveer 12 kilometer en duurt maximaal 3 uur.

Lees verder
Meer info

Alle fietsroutes in Amersfoort

Maak je eigen fietsroute

Rondom Amersfoort zijn verschillende natuurgebieden te vinden: duinen, bossen en akkerland. Stap op je fiets en rijd zo vanuit het oude centrum het wijdse groen in. 

Lees verder
Ontdek de natuurgebieden

Vanaf nu ben jij altijd de eerste

De laatste updates over winkels, festivals, exposities en foodhotspots in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Meer dan 10.000 Amersfoort-fans gingen je voor.