Wandelen in Amersfoort

Voor welke wandelroute ga jij?

Ken jij iedere paddenstoel en grasspriet in het park bij jou om de hoek? Ga eropuit en ontdek wat er allemaal te wandelen valt in Amersfoort en omgeving! Het is heerlijk stappen tellen langs de kabbelende wateren, door de dichtbegroeide bossen en over de uitgestrekte zandvlakten. Of maak een themawandeling. Als fanatiek koffieslurper haal jij jouw koffie to-go iedere keer bij een ander koffietentje van de Amersfoortse koffie bucketlist.  

Kunst door het hele centrum

De nieuwe expositie van Kunsthal KAdE is niet alleen in de kunsthal te bewonderen. Speciaal voor deze tentoonstelling hebben verschillende kunstenaars zes folly's (sierbouwsels) gemetseld in het centrum van Amersfoort. 

Het boekje met de baksteentour is verkrijgbaar in de KAdEShop. Loop je liever de route met een online routebegeleiding? Klik dan op de onderstaande button.

Lees verder
Aan de wandel

 • Romantische route langs de geveltuintjes

  In het historische centrum van Amersfoort barst het van de geveltuintjes. Waarom zou je er geen wandelroute van maken?

 • Ga je mee de natuur in?

  Amersfoort grenst aan drie prachtige natuurlandschappen waar je heerlijk kunt wandelen. Welke route kies jij?

 • Wandel langs de Amersfoortse musea

  Waarom zou je het laten bij één museumbezoek als er nog andere oude én moderne kunst musea binnen handbereik zijn?

  Wandelen Flehite Amersfoort samen
 • Rondje van de Stad

  Zin om de benen te strekken, maar kan je brein ook wel wat opschudding gebruiken? Wie zegt dat je moet kiezen? Tijdens een ‘Rondje van de Stad’ verken je kunst en cultuur ten midden van de meest prachtige plekken. 

 • Ontdek de meest fotogenieke wandelroute

  Gek op fotografie en historie, dan is deze route perfect voor jou! Zorg dat je je camera óf smartphone, op zak hebt tijdens deze wandeling door Amersfoort.

Leuk voor tijdens het wandelen!