Voor welke wandelroute ga jij?

Ken jij iedere paddenstoel en grasspriet in het park bij jou om de hoek? Ga eropuit en ontdek wat er allemaal te wandelen valt in Amersfoort en omgeving!

Het is heerlijk stappen tellen langs de kabbelende wateren, door de dichtbegroeide bossen en over de uitgestrekte zandvlakten. Of maak een themawandeling. Als fanatiek koffieslurper haal jij jouw koffie to-go iedere keer bij een ander koffietentje van de Amersfoortse koffie bucketlist.  

ENGELSTALIGE STADSWANDELING

Wandel door het mooie Amersfoort, uitgeroepen tot European City of the Year! Sluit je aan bij onze Engels gesproken stadswandelingen, elke drie weken op zaterdag. Laat onze gepassioneerde gids je meenemen naar de verborgen plekjes en culturele pareltjes van onze stad. Eerste halte: de Onze Lievevrouwetoren.

Lees verder
yes please

RONDOMMETJE AMERSFOORT

@ DE KOPPELPOORT

Het Rondommetje is een gezellige wandelroute van ruim drie kilometer rond het hart van de stad. Perfect voor een ontspannen tochtje van ongeveer drie kwartier. Het is een leuke manier voor Amersfoorters om actief te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en de pracht van hun stad vanuit elke hoek te zien.

De route neemt je mee van de Koppelpoort naar de Flint, via De Kamp naar Monnikendam vervolgens loop je langs de Kei, Amicitia en de achterkant van het Jorisplein naar het Gemeentehuis. Via het Annie Brouwerplantsoen loop je zo weer terug naar de Koppelpoort. Het mooie is: je kunt het Rondommetje lopen wanneer je maar wilt, met wie je maar wilt.

Lees verder
PICOBELLO

Op stap met FASadE

Regelmatig organiseert FASadE excursies in en rond de stad. Ook ontwikkelt FASadE mooie routekaarten die op eigen gelegenheid gefietst kunnen worden. je kunt de routes bestellen via de FASadE website maar ze zijn ook verkrijgbaar bij de VVV. 

Lees verder
Meer informatie

Leuk voor tijdens het wandelen!

Stadswandeling en Bierproeverij

Door de eeuwen heen heeft Amersfoort een flinke reputatie als bierstad opgebouwd. Samen met een gids ontdek je alle oude straatjes, pleinen en grachten. Krijg je dorst van al die feitjes over het gerstenat? Na afloop proef je de bieren die worden gebrouwen bij De Drie Ringen. Reserveren kan via info@dedrieringen.nl

Lees verder

Vanaf nu ben jij altijd de eerste

De laatste updates over winkels, festivals, exposities en foodhotspots in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Meer dan 10.000 Amersfoort-fans gingen je voor.