Waar kun je een zonnige dag nu beter mee combineren dan een heerlijke picknick in de buitenlucht? Samen luieren, lezen, spelletjes spelen en lekkere hapjes eten terwijl je geniet van de zon. Amersfoort heeft genoeg betoverende picknickplekken om uit te kiezen! Wij hebben een paar fijne locaties op een rij gezet waar jij het beste je kleed kunt uitrollen.

Waterpoort Monnikendam

Dit is dé meest perfecte picknickplek van Amersfoort. Er is gras, er zijn bomen, het is niet te ver van het centrum af, je zit aan het water én de waterpoort biedt een geweldige achtergrond voor een picnickselfie. Do we need to say more?

Zocherplantsoen

Dit is de meest bekende picknickplek rond het centrum van Amersfoort. Niet alleen omdat het een toffe wandelroute is, maar ook omdat dit plantsoen een interessante geschiedenis heeft. Benieuwd naar deze geschiedenis? In het park vind je allerlei borden die de geschiedenis van dit plantsoen toelichten.

Park Randenbroek

Hier komt jong en oud om tijd door te brengen: van rondrennende kinderen in de speeltuin tot ouderen die een wandeling maken. Het park is groot genoeg, zodat iedereen zijn gang kan gaan zonder last te hebben van elkaar. Daarnaast vind je in Park Randenbroek de perfecte mix van schaduwrijke plekjes onder hoge bomen en open plekken waar je kunt genieten van de zon. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een gezellige picknick!

Stadspark Elisabeth Groen

Dit stadspark is redelijk nieuw in Amersfoort. Vroeger stond hier het Elisabeth Ziekenhuis, nu is het omgetoverd tot een prachtig groen park. Het voormalige Ketelhuis van het ziekenhuis is getransformeerd in een echt Parkhuis. Waar je een heerlijk gebakje of drankje kunt halen als je die bent vergeten in jouw picknickmand.

Aan de Kortegracht

Ook midden in het centrum kun je prima picknicken. Neem bijvoorbeeld de Kortegracht. Haal een heerlijk ijsje bij IJssalon San Marco en geniet van het zonnetje terwijl je met je voeten boven het water bungelt.

Langs de Eem

Ontsnap je graag aan de drukte? Dan is de Eem de perfecte locatie voor jou! Kies een plekje in het gras aan het water of gebruik een van de aangelegde picknicktafels. De Eem is wel 19 kilometer lang, dus ruimte genoeg.

Extra leuk: combineer je picknick aan de Eem met onze skeelerroute!  

PICKNICKMAND vullen? - Hier haal je lekkers in Amersfoort