4x vegetarische food spots in Amersfoort

Anne Travel Foodie

Er zijn steeds meer mensen die vegetariër zijn of die vaker vegetarisch willen eten. Er zijn in Amersfoort allerlei toffe restaurants waar je als vegetariër, flexitariër of veganist terecht kan. Vegetarische food blogger Anne van Anne Travel Foodie ging op zoek naar restaurants waar je als vegetariër heerlijk kan eten. Op deze pagina zie je haar vier favoriete vegetarische food spots in Amersfoort.

Uiteraard kun je gerechten nu ook thuis laten bezorgen of afhalen.

1. Jeff's

Vegetarisch eten Jeff's
Net buiten het historische stadscentrum van Amersfoort vind je Jeff’s restaurant. Dit mooi ingerichte restaurant met warme kleuren is perfect voor een vegetarisch diner. Jeff’s staat vooral bekend om zijn shared dining menu, en die kan je ook vegetarisch bestellen. Ik had bijvoorbeeld spelt brood met miso boter, crostini met hummus, jackfruit gyoza’s, pompoen met linzen tempeh geserveerd met nasi en een vegan tarte tatin. Maar je kan natuurlijk ook a la carte bestellen. Dan raad ik de oesterzwam carpaccio aan.

Adres: Arnhemseweg 30, 3817 CH Amersfoort

2. BAS

Vegetarisch eten BAS
Ik moet toegeven dat BAS, afkorting voor Bites and Store, een stukje wandelen van het centrum is. Maar je wandeltocht wordt beloond! Bites and Store is gevestigd in een gaaf oud fabriekspand. Ze hebben een grote kas binnen gezet en het restaurant staat vol vintage design. Gastheer Arnoud zorgt dat je je thuis voelt en Marielle maakt heerlijke broodjes in de keuken. Ze hebben heerlijke vegetarische ontbijt-, brunch- en lunchgerechten op de kaart. Ik ging voor de bruine baguette met gegrilde groenten, mozzarella en pesto. De producten zijn van hoge kwaliteit en dat proef je!

Adres: Textielweg 15B, 3812 RV Amersfoort

3. The Blueberry

Vegetarisch eten Blueberry
The Blueberry vind je midden in het centrum van Amersfoort, op de Hof. De menukaart van the Blueberry is geïnspireerd door Amerika en je kan er terecht voor ontbijt en lunch. De meerderheid van de gerechten is vegetarisch, en ze zijn duidelijk aangegeven op de menukaart. Mijn favoriete gerechten waren bijvoorbeeld de Avocado Smash sandwich waarbij je optioneel feta kan toevoegen, de vegan ‘ei’ salade en de glutenvrije banaan pannenkoeken. Ze hebben ook een vestiging in Amersfoort Noord.

Adres: Hof 21, 3811 CJ Amersfoort

4. BLUR

Vegetarisch eten BLUR
BLUR Your Life is een conceptstore en lunchroom in een. Voor het café werken ze zo veel mogelijk samen met lokale producenten. Van de bakker om de hoek tot de koffie van een branderij uit de buurt. Er staan meer dan genoeg vegetarische en vegan gerechten op hun ontbijt en lunch menu. Van kokosyoghurt met granola en vers fruit tot banaan-spelt pannenkoeken met fruit. Ze hebben ook verschillende taarten die allemaal huisgemaakt zijn. Er zijn altijd vegan en glutenvrije taarten beschikbaar.

Adres: Mooierstraat 18, 3811 EB Amersfoort