Samen een dagje winkelen is zoveel meer dan die ene toffe jurk vinden of het perfecte paar schoenen. Het is vooral weer even op de hoogte zijn van wat er speelt in het leven van de ander. Dat ene verhaal ein-de-lijk live kunnen vertellen. Iemand bij je hebben die bloedeerlijk zegt dat iets je niet staat, heel veel lachen en vooruit misschien een klein beetje flirten met die knappe verkoper. Dus zoek je een plek om even neer te strijken zodra de buit binnen is. En wat past daar beter bij dan een high tea?

High tea

Een high tea is veel relaxter dan even snel een kop thee met een koekje. Voor een high tea ga je zitten, proeven, delen en neem je de tijd. Handig dus om voordat je gaat winkelen te bepalen waar je in Amersfoort allemaal terecht kunt voor deze Engelse beleving. Ik zette mijn favorieten at random voor je op een rij.

1. Brood & Zoets

High tea brood en zoets
Adres: Mooierstraat 3

Bij het knusse Brood & Zoets ga je stiekem ook een beetje highteaën voor de mooie details. De aankleding, kopjes, theepotjes en schaaltjes zijn zo schattig. De high tea zelf bestaat uit een hartige en een zoete ronde, allemaal huisgemaakt. Je kunt onbeperkt theedrinken met keuze uit verschillende soorten. Omdat alles vers en huisgemaakt is krijgt elke high tea een andere invulling. Sandwiches, quiches, broodjes, chocolade en scones met huisgemaakte jam ontbreken in ieder geval niet. De rest is een verrassing!

2. Theefeestje

High tea thee feestje
Adres: Kamp 3

Alice in Wonderland meets Queen Elizabeth, dat gevoel krijg je als je bij Theefeestje binnenkomt. En dat komt door de uitgebreide verzameling theekopjes en theepotten, de romantische brocante look en héél veel soorten verse thee. Zittend in deze sprookjesachtige omgeving (very instagrammable) kun je genieten van een heerlijke high tea of van zoete workshops zoals taart of cupcakes decoreren en macarons maken. Heel fijn: alles wat zij gebruiken om te bakken en decoreren kun je er kopen. Goed om te weten: reserveren is echt een must!

3. Centraal Ketelhuis


Adres: Soesterweg 320

Buiten het centrum, in een van de monumentale panden op de Wagenwerkplaats, vind je Het Centraal Ketelhuis. Een prachtige plek en geliefde trouwlocatie. Je kunt zowel binnen (bij de open haard) als buiten genieten van een uitgebreide high tea. Met huisgemaakte hartige en zoete hapjes. Hou jij vooral van zoet? Er is aan je gedacht! Want ze hebben een High tea sweets. Koekjes, chocolaatjes, macarons, brownies, scones, vers fruit én een stukje huisgemaakte taart met slagroom. Heb je de tijd voor een uitgebreide high tea van minstens een uur? Ga dan voor de high tea deluxe.

4. Anna's Smaakatelier


Adres: Grote Sint Jansstraat 4

Een echte aanrader is Anna’s Smaakatelier. Anna is gediplomeerd patissier en oud-winnaar van Heel Holland Bakt. En nu kan iedereen in Amersfoort smullen van haar verrukkelijke taarten en lekkernijen. Ga bijvoorbeeld voor de zoete proeverij en kies daarbij uit de vele soorten verse en gedroogde thee. Waaronder mijn lievelings; chai latte. Geheel trouw aan haar roots kun je er zowel appeltaart als kısır bestellen, één van mijn persoonlijke favorieten. Geen idee wat kısır is? Ga dat proeven!

5. Barista Café

Adres: Hof 29A

Gezellig bijkletsen met vriendinnen? Kies voor een high tea bij Barista Café in het bruisende stadshart van Amersfoort. Geniet van een rijkelijk gevulde etagère met heerlijke sandwiches, smakelijke taartjes en verse scones, allemaal vergezeld door een onbeperkte hoeveelheid thee. De ideale pauze tijdens een dagje shoppen!

 

Wil je toffe shoptips toevoegen aan je favorieten? Hier vind je een top 5 leuke boetiekjes of ontdek de exotische, avontuurlijke én mondiale plekken van De Kamp.