Is koken of bakken jouw passie, maar wil je het graag leren van een professional? Dan is er volop keuze in Amersfoort! Wij hebben een aantal leuke en interessante kook- en bakworkshops voor je verzameld.

Masterclasses bij Anna’s Smaakatelier

Altijd al een ster willen zijn in het maken van Franse patisserie? Bij Anna’s Smaakatelier volg je masterclasses in het maken van overheerlijke tartelettes, macarons óf croissantjes en pain au chocolat. Anna Yilmaz, winnaar van Heel Holland Bakt 2018-2019, geeft de masterclasses helemaal zelf. Leuk voor de thuisbakker die meer ervaring op wilt doen of als uitje met vrienden of vriendinnen. Wie weet ben jij na het volgen van de cursus wel de nieuwe winnaar van Heel Holland Bakt.

Kroketten maken bij Van Gogh

Wist je dat de Amersfoortse kroketten van Frituur Van Gogh de lekkerste van HEEL Nederland zijn? Nóg leuker: deze krokante lekkernijen kun je ook zelf maken (óók vega)! Tijdens de workshop leer je alles: van het maken van de salpicon (de inhoud van de kroket) tot het vormen en frituren. Leeglopende kroketten zijn na deze cursus verleden tijd! De workshop volg je in de ruime keuken van het KookCollege. Bonus: na de workshop krijg je een pakket mee naar huis om de kroketjes ook thuis nog een keer te maken. 

Verander in een chef-kok bij Kookbeleving

Samen koken en eten vinden Annemieke en Peter van Kookbeleving erg belangrijk. Het maakt niet uit hoeveel kookervaring je hebt: de workshops zijn voor iedereen geschikt. Bij Kookbeleving kun je kiezen uit verschillende keuken. Van Italiaans en Japans tot zelfs Koreaans! Naast de leerzame en gezellige kookervaring leer je ook veel over het land zelf. Maak indruk op je vrienden en familie met jouw nieuwe kookskills!

Afspraak bij Dr. Chocolate

Ben jij net als wij helemaal gek op chocolade? Dan is het tijd om een afspraak te maken bij Dr. Chocolate. Bij hun zoete workshops staat gezelligheid voorop, maar leer je ook veel. Je hebt de keuze uit een workshop bonbons maken of een workshop chocolade. Een belangrijke techniek die je leert tijdens de laatstgenoemde workshop is het temperen van chocolade. Daarnaast leer je hoe je thuis, zonder dure apparatuur, aan de slag kunt gaan met chocolade. Het is dus geen eenmalige ervaring, maar tijdloze kennis!

Niet de juiste producten?

Wel de skills, maar niet juiste tools in huis? Niet getreurd! Bij Oldenhof in de Langestraat vind je alles wat je hartje begeerd. Van beginnende thuiskoks tot echte chefs en van thuisbakker tot meester patissier: deze winkel stelt niemand teleur. Weet je niet precies wat je nodig hebt? Het personeel heeft veel verstand van alle producten in de winkel en helpt je graag!

In de Krommestraat vind je de winkel Dille & Kamille. Het assortiment bestaat uit de leukste en handigste hebbedingetjes die jouw keuken compleet maken. Bij Dille & Kamille staat duurzaamheid en leven in harmonie met de natuur centraal. De producten zijn gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen met een tijdloos design.

JOUW WORKSHOP COMBINEREN MET EEN ANDERE LEUKE ACTIVITEIT?