Wist je dat op industrieterrein Isselt in Amersfoort maar liefst acht toffe vintage winkels te vinden zijn? Het maakt niet uit wat je zoekt of uit welke periode, je vindt het er allemaal. Omdat de winkels lekker dicht bij elkaar zitten, kun je letterlijk een rondje vintage shoppen. Ideaal voor een gezellig vriendinnenuitje!

Klaar met winkelen? Op steenworp afstand vind je een lunchroom in een oude fabriekshal om neer te ploffen en bij te kletsen. Heb je al zin gekregen in een dagje winkelen? Ik zette ze allemaal voor je op een rijtje en deel natuurlijk ook het adres van dat toffe restaurantje.

1. Vint

Vint is een verzamelplek van verschillende ondernemers, waar je werkelijk álles op vintage gebied tegenkomt. Van industrieel tot aan de fifties, sixties en seventies. Omdat de ondernemers allemaal zo hun eigen smaak hebben, vind je gemakkelijk jouw favoriete periode of stijl. Dat maakt het schat zoeken lekker overzichtelijk.

Adres: Nijverheidsweg-Noord 74

2. Catwalk Vintage

Vintage catwalkFoto's: Catwalkvintage.nl

Is fair fashion jouw ding? Sla Catwalk Vintage dan zeker niet over. Snuffel eindeloos tussen vintage (merk)kleding, schoenen en accessoires in alle mogelijke stijlen. Ben je heel enthousiast over de winkel en wil je nog eens terug? Ga er dan als VIP met een klein groepje vriendinnen in de avond langs. Bijvoorbeeld als afsluiter van een keileuke vriendinnendag in Amersfoort.

Adres: Chromiumweg 45

3. Kringloopcentrum Amersfoort

Hou je van neuzen en fijne prijzen? Dan is Kringloopcentrum Amersfoort dé plek voor jou. Het is een kringloopwinkel zoals een kringloopwinkel hoort te zijn: lekker groot en bommetje vol spullen. Denk aan meubels, serviesgoed, kleding, boeken, vinyl, accessoires voor in huis en wie weet dat ene item waar jij al zolang naar op zoek bent!

Adres: Zwaaikom 21

4. Oud Nieuws

Naast Kringloopcentrum Amersfoort vind je de pop-up shop Oud Nieuws. De spullen die er verkocht worden komen in eerste instantie binnen bij het sorteercentrum van Kringloopcentrum Amersfoort, en worden speciaal apart gezet. Eigenlijk kun je stellen dat ze alvast de krenten uit de pap pikken voor je. Jij hoeft er bij Oud Nieuws alleen nog maar tegenaan te lopen.

Adres: Zwaaikom 25

5. Van Altena

Hoewel je het niet zou denken is Van Altena dé plek voor vintage items. Stiefel bij binnenkomst fluks voorbij de legerspullen en gereedschappen door naar boven of achteren. Daar aangekomen vind je toffe kisten, kasten, lampen en ander tweedehands spul. Kortom: echte eyecatchers voor in jouw interieur.

Leuk triviaatje: de spullen van Van Altena zijn ook te zien in televisieseries zoals Baantjer.

Adres: Textielweg 12

6. Vintage Friends

Vintage friendsFoto's: Charlotte Kap

Voor curiosa, hippe beeldjes, meubels, toffe preloved kleding en schattige plantenpotjes moet je bij Vintage Friends zijn. Je treft er nieuw design met een vintage-look, maar ook heel veel unieke tweedehands items. Kan jouw interieur wel een oppepper gebruiken? Dan ben je bij Vintage Friends aan het juiste adres.

Adres: Textielweg 10

7. Spektakel

Zoek je iets bijzonders of geks? Grote kans dat het vindt bij Spektakel. Je vindt er Scandinavisch design, toffe items, mooie vintage schatten en hier en daar een object met een knipoog. De winkel zelf is ook de moeite waard om te bezoeken. Vol met grote gebaren, kleine grapjes en fantastische kleuren. Eigenlijk is het een combinatie tussen het nachtclubgevoel en een moderne galerie.

Tip: vraag als je er bent vooral even naar de buizenpost!

Adres: Chromiumweg 10

8. Red een kind

Met een specialisatie in kleding, boeken en woningdecoratie is kringloopwinkel Red een Kind de moeite waard om te bezoeken. Vooral qua kleding is er voor het hele gezin van alles te vinden. En groot pluspunt: je shopt niet alleen duurzaam, maar steunt ook een goed doel.

Kringloopshoppen is soms wel een kunst. Leer van local en fair fashion expert Alisson hoe je de echte pareltjes eruit pikt.

Adres: Textielweg 22

Lunchen bij B.A.S.

Vintage BAS
Foto’s: Jana Gielen

Van al dat shoppen krijg je natuurlijk trek, en dorst, dat ook. Plof na het shoppen of tijdens een welverdiende pauze lekker neer bij B.A.S. aka Bites and Store. Niet alleen hebben ze er heerlijke gerechten en drankjes, het is ook nog eens prachtig ingericht met vintage items en hierdoor very instagrammable. De prachtige grote bomen buiten en fijne hoekjes binnen, maken het een ware oase tussen de grijze bedrijfspanden. Benieuwd hoe B.A.S. eruitziet? Check de highlight ‘Eten & Drinken’ op onze Instagram pagina.

Adres: Textielweg 15

Ben je nog lang niet klaar met winkelen? Bij deze unieke boetiekjes kun je ook fijn shoppen in Amersfoort.