Hoog op het lijstje van hét perfecte vriendinnenuitje staat natuurlijk een middagje samen tutten en vertroeteld worden. Midden in de binnenstad van Amersfoort kun je dat luxe spa-gevoel beleven bij Het Koetshuys. Hier hebben verschillende ondernemers zelfstandig en toch samen, al hun kennis over welzijn bijeengebracht. Een plek waar jij op de eerste plaats staat en volledig in de watten gelegd wordt. En ik, mazzelkont, mocht het uitproberen.

Al bij binnenkomst in dit prachtige rijksmonument beleef ik het luxe spa-gevoel. De ontvangstruimte straalt schoonheid en serene rust uit. Ik voel direct dat ontspannen me hier gemakkelijk af zal gaan. Heel subtiel komen de heerlijkste geuren me tegemoet. Samen onder één dak vind je hier: huidverzorging, massage, yoga en meditatie lessen, klassieke homeopathie, pedicure en zelfs een tatoeage studio. Voor het ultieme spa-gevoel liggen in een aparte ruimte een badjas en een paar fluffy slippers voor me klaar.

Een ontspannen begin

het koetshuys amersfoort

Ik start met een massage van Steve Lomas, die feilloos aanvoelt waar de spanning zich na al dat werken achter de laptop heeft verzameld. Rustig opbouwend en met gebruik van een geurige warme olie wordt alle spanning weggenomen. Wat een zalig begin van deze avond. Steve gebruikt tijdens zijn massages verschillende technieken. Je kunt net als ik kiezen voor een ontspanningsmassage. Maar er is ook hoofdpijnmassage, massage bij burn-out, bindweefselmassage, een reikibehandeling, Indian head massage, een holistisch energetische massage en nog veel meer. Los te ervaren of om samen te combineren en zo helemaal op jou af te stemmen.

Een perzikhuidje

het koetshuys amersfoortDaarna is het tijd voor een gezichtsbehandeling bij Christel Elbertse van Natuurlijk Mooi. De behandeling begint met een geurig voetbad, wat helpt om alvast in een ontspannen sfeer te komen. Daarna worden mijn haren uitgestreken en volgen er geurige kompressen. Een grote plus is dat Christel alleen werkt met natuurlijke verzorgingsproducten. Best belangrijk omdat je huid je grootste orgaan is. Na de kompressen wordt mijn huid verwend met reinigende en verzorgende maskers en een intensieve verzorging met speciale ampullen. De penseelmassage die daarop volgt -mijn eerste ooit- bevordert de stroming van de lymfe, voert afvalstoffen af en versterkt het immuunsysteem. Ik vind het vooral heel erg rustgevend. Na de behandeling voelt mijn huid perzikzacht.  

Van top tot teen zen

Om deze ontspannen avond compleet te maken mag ik aanschuiven bij de groepsles van Yogacentrum Amersfoort. Leuk triviaatje: Het yogacentrum was ooit, zo’n 50 jaar geleden, de eerste aanbieder van yogalessen in Amersfoort. Onder begeleiding van docent Theo Snijders starten we met een ademhalingsoefening. Het focussen op mijn ademhaling, het vertragen ervan en het bewust beleven van mijn lijf voelt gelijk goed. Eigenlijk ben ik iemand wiens hoofd altijd vol zit met gedachten en leuke plannetjes. Toch komen hier mijn gedachten tot stilstand en blijf ik in het hier en nu. Mijn eeuwige mentale to-do-lijstjes verdwijnen naar de achtergrond. Net als de wereld om me heen trouwens. De les vliegt voorbij en als we afsluiten met een kop thee ben ik van top tot teen helemaal zen.

Je straalt!

het koetshuys amersfoort

Wanneer ik ’s avonds door de stille straten naar huis fiets, voel ik me volledig vertroeteld. Voordat ik ga slapen kijk ik in de spiegel en zie een ontspannen blik en een stralende huid. De volgende dag valt het ook mijn man op dat ik straal. Een spa-beleving midden in onze prachtige Amersfoortse binnenstad: ik zeg doen!

Boek hier met je bestie een arrangement. Volledig coronaproof word je samen in de watten gelegd en verwend tijdens een dag-arrangement of beauty en harmony sessie. Op zaterdagen kun je Het Koetshuys binnenlopen voor persoonlijk advies op het gebied van beauty. En hou ook de website in de gaten voor de inspirerende lezingen, cursussen en workshops die regelmatig georganiseerd worden. Gezellig en interessant om samen met een vriendin bij te wonen.

Dit artikel is een samenwerking met Het Koetshuys in Amersfoort. Ken jij ook iets lokaals en unieks wat iedereen zou moeten weten? Stuur dan een mailtje naar citymarketing@amersfoort.nl.