Stedentrip Amersfoort met jonge kinderen? Zo pak je het aan!

Maurice van de Brug

Je hebt je pijlen gericht op een bezoekje aan de meest fotogenieke stad van ons land. Leuk! Maar hoe zorg je ervoor dat het niet uitmondt in gilpartijen op de grond? Als vader van twee jonge bengels (van 1 en 3 jaar) en als trotse Amersfoorter, help ik je graag op weg voor een onvergetelijke stedentrip naar Amersfoort mét kinderen.

Met de trein of de Tesla?

Amersfoort is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Amersfoort Centraal is het tien minuutjes wandelen met de kinderwagen naar het centrum. Er gaat ook een hele rits bussen vanaf het station. Kom je met de auto? Nog makkelijker! In de stad zijn voldoende parkeergarages aanwezig. Rijd je een hippe Tesla of andere elektrische auto? Dan kun je gratis parkeren bij laadplein Oliemolenhof vlakbij de Nieuwe Stad.

4x kindvriendelijke hotspots in Amersfoort

Stedentrip kids rondje lopen
 

Cultuur opsnuiven in de middeleeuwse stad

Wandel door de historische binnenstad en geniet van de oude straatjes, grachten en monumenten. Bezoek de Koppelpoort via een rondleiding van Gilde Amersfoort en behaal samen met de kinderen het raddraaier-certificaat door het schot op te halen van deze tredmolen. Hobbel vervolgens met de kinderwagen over de kinderkopjes bij de Muurhuizen. Dit zijn huizen die gebouwd zijn met materiaal van de oude stadsmuur. En sluit af met een boterham in het prachtige park bij de Monnikendam. Bekijk hier de volledige wandelroute.

Aapjes kijken in de dierentuin

Amersfoort staat bekend om één van de leukste uitjes van Nederland: Dierentuin Amersfoort. Je kinderen kunnen er klimmen en klauteren vlakbij de dieren. Een must do tijdens jullie stedentrip Amersfoort! Er is een dinopark, expeditie-rivier, klimparcours en snavelrijk. Het dierenpark heeft de ambitie om de meest kindvriendelijke dierentuin van Nederland te zijn!

Dobberen in de grachten tijdens een rondvaart

Beleef de schoonheid van de stad op een bootje en dobber met je kinderen door de grachten met Waterlijn Amersfoort. Geniet van de plantjes, beestjes en de middeleeuwse stad. Alle boten zijn kindvriendelijk en voorzien van paraplu’s. Er zijn zelfs themaboten voor speurtochten of om vleermuizen te spotten.

Kleur bekennen in het Mondriaanhuis

In Amersfoort vind je het bekende Mondriaanhuis. Leer je kinderen alles over de beroemde rode, gele en blauwe kleurvlakken tijdens jullie stedentrip Amersfoort. In het kindvriendelijke museum worden veel kinderworkshops georganiseerd. Bekijk vooraf even de agenda op hun website.

4x lekker eten & drinken met kids in Amersfoort

Stedentrip kids eten
Na al die toffe activiteiten hebben je kinderen vast honger gekregen. Wil je liever geen Happy Meal halen? Geen probleem, in Amersfoort zijn genoeg leuke horecazaken en kindvriendelijke restaurants te vinden.

Heerlijke koffie mét gebak

Koffie drinken bij Coffee Corazon is fantastisch met kinderen. Er is een grote kinderspeelhoek met veel speelgoed op de eerste verdieping. Er rijdt zelfs een trein rond!

Ontspannen lunchen

Net buiten het oude stadscentrum en dichtbij De Nieuwe Stad vind je KROAST. Ze hebben een heerlijke lunchkaart met een groot aanbod aan sandwiches en salades. Voor de kinderen is er een grote speelhoek met voldoende speelgoed. Terwijl de kinderen spelen, kunnen jullie genieten van een ontspannen lunch.

Pannenkoekenbakker

Op een prachtige locatie aan de groenmarkt in hartje stad vind je Pannekoekenhuys Den Potsenmaeker. De perfecte plek om overheerlijke pannenkoeken te eten. Op het plein zijn regelmatig activiteiten zoals kindervoorstellingen en muziekprogramma’s.

Afsluiten met een ijsje

Het bezoek van jullie stedentrip naar Amersfoort goed afsluiten met de kinderen? Ga dan voor het lekkerste ijs naar ijssalon San Marco in de winkelstraat. Hier sta je met liefde in de rij voor vers Italiaans ijs!