Wist je dat de Hof het grootste plein in de Amersfoortse binnenstad is? Aan het bruisende plein zijn verschillende restaurants en cafés te vinden. Ook kun je op de vrijdag en zaterdag genieten van de markt. De naam de Hof gaat terug op de middeleeuwse bisschoppelijke hof die gelegen was op een uitloper van de Utrechtse Heuvelrug waar de rivier de Eem aan de oostkant met een bocht omheen stroomde.

Divers eten, feesten en meer op de Hof

Hét plein vol bijzondere cafés en restaurants, gezellige markten en uitzicht op de Sint-Joriskerk! In deze video laten we je zien wat er allemaal te doen is op en rond de Hof. 

Lees verder
Show me!

Een lekker ontbijtje of een fantastische lunch op de Hof in Amersfoort mag je zeker niet overslaan. Je kijkt je ogen uit rondom de fontein met verrukkelijke restaurants van topkwaliteit. Met veel variatie aan lucnhrooms en restaurants zit er zeker iets voor jou bij. Op zaterdag is het helemaal genieten als ook de markt op het plein staat.

Kom gezellig borrelen of een hapje eten

Bij jouw bezoek aan onze stad mag lekker eten niet ontbreken. Er zijn hier zoveel koffietentjes, all-day brunch spots en plekken om heerlijk te dineren dat het lastig kiezen is. Wij helpen je een keuze te maken met tips voor de leukste restaurants op de Hof!

Lees verder
Check de blog

Food & Drinks Plattegrond

Bekijk ook de andere gebieden:

Vanaf nu ben jij altijd de eerste

De laatste updates over winkels, festivals, exposities en foodhotspots in je inbox? Meld je dan aan!
Meer dan 10.000 Amersfoort-fans gingen je voor.