De Hof in Amersfoort bruíst van het leven. Dat komt door de vele levendige terrassen, gezellige markt, heerlijke restaurants en bars die je hier vindt. Dus foodies, borrel-fans, nachtvlinders én karaoke-koninginnen opgelet; hier komen ze!

Spaanse avond? Olé!

Zin in een Spaanse avond? Bij Brasa proef je authentieke Spaanse gerechten. Stel zelf de ideale combinatie samen met al jouw persoonlijke favorieten. Ik kan je alvast beloven; het wordt moeilijk kiezen. Het enige wat erop zit is nog een keertje terugkomen. O en ook niet onbelangrijk, het interieur is ook om te smullen!

Living la dolce vita

Hou je van de Italiaanse keuken? Elke avond koken chef-kok Mark of Nando van Riposo een drie- of viergangendiner. Het menu wisselt dagelijks. De chefs laten zich inspireren door het seizoen, het weer en de beschikbare producten. Zin om te borrelen? Bestel een wijntje, een bergje antipasti’s en waan je in onze Amersfoortse keistad even in Italië.

Kali orexi!

Food to share, dat is het concept van mediterraans restaurant Pallas. Maar ik neem het je niet kwalijk als je deze verrukkelijke mezedes voor jezelf wil houden. Past het er nog bij, dan neem je Griekse yoghurt of baklavas toe. Blijven plakken is ook een aanrader, want ze hebben een uitgebreide wijnkaart en goeie cocktails. Kali orexi! Oftewel: eet smakelijk!

Wijnen, wijnen, wijnen

Met maar liefst keuze uit 30 van de beste wereldwijnen zou je bijna vergeten dat je bij Gastrobar de Professor ook nog kunt eten. Er is aan vega, vlees en vis gedacht. Waarbij ze je verrassen met gerechten als gepekelde watermeloen. Spannende zeeduivel. Tip: Google dat dier niet! Of kies voor de unieke smaak van Ibérico filet.

Drankjes & dansjes

Zin in een drankje met dansje? Stap binnen bij Lapart, hét gezelligste café voor de LHBTIQA+ gemeenschap waar iedereen welkom is. Overdag kun je hier een drankje doen op het terras. ’s Avonds gaan de spots aan, stoelen aan de kant en voetjes van de vloer!

Hou je van livemuziek? Kom kijken en luisteren bij Miles en geniet. Welke muziek je kunt verwachten? Jazz, blues, soul, funk, singer-songwriter, pop en nog veel meer. O, en sinds kort is de Miles Comedy Night weer terug!

In de Lavendelstraat vind je SHOTS. Hier hebben ze meer dan 170! shotjes op de kaart staan. Feestdj’s zorgen ervoor dat de sfeer er helemaal in komt. En als ze zin hebben maken ze er een schuimparty van!  

Na een paar shotjes durf ook jij die karaoke uitdaging wel aan. Bij Café THUIS kun je zingen én swingen. De platen gaan tot wel 40 jaar terug, dus er zit altijd iets tussen wat je kunt meelallen!

Nachtelijke snack

Trek gekregen van al dat dansen en zingen? Bij broodje Hadi kun je tot diep in de nacht terecht voor een broodje kebab of Turkse pizza.

Blijf lekker slapen

Inmiddels is het tijd om naar bed te gaan. Maar je hoeft nog lange niet naar huis! Blijf slapen bij één van deze knusse Amersfoortse hotels. De volgende dag uitbrakken? Hier moet je zijn voor de lekkerste ontbijtjes op de Hof.

Behalve een swingend nachtleven biedt de Hof ook genoeg te ontdekken voor vroege vogels. Zo kun je er fijn struinen over de markt en unieke winkeltjes ontdekken in de zijstraten.