‘Huh? Winkelen op de Hof?’ Denk jij bij shoppen niet direct aan ons grootse horecaplein de Hof? Wel doen hoor! Want in de zijstraten vind je unieke Amersfoortse winkels. En er is wekelijks een gezellige markt. Dat is al een uitje op zich. Struinen langs de kramen, het opsnuiven van al die geuren, fijne prijsjes en dan met al je schatten naar huis. Mijn favorieten: lekkers voor de vrijdagavond borrel en een bos verse bloemen voor op tafel.

Kom naar de markt

Op de vrijdag- en zaterdagmarkt op de Hof vind je natuurlijk alle kenmerkende marktkraampjes. Die ene bekende bakker, frisse groenten en fruit, verse vis en natuurlijk de kaas- en notenkraam. De markt verlaten zónder stroopwafel? Onmogelijk! Na je rondje over de markt ben je helemaal klaar voor het weekend. Want je vindt er alles voor je borrelplank. Van kaas en worst tot aan Griekse en Italiaanse delicatessen.

Smikkelen en smullen

Terwijl je op de markt rondstruint kun je alvast smikkelen. Wat dacht je van een heerlijke crêpe? Bij crêperie de Gelukshut kun je kiezen voor zoete en hartige crêpes zoals de apfelstrudel, nutella, snicker, geitenkaas of Italiaanse variant. Zin in een babbeltje, even zitten en mensen loeren? Bij foodtruck Mieks Koffie Enzo kun je terecht voor een goeie bak koffie en belegde broodjes. Sla ook de bloemen- en plantenkramen niet over. Want wat is nu fijner dan terug naar huis fietsen met een mooi bos kleur en geur in je fietsmand?

Benieuwd welke kramen je op vrijdag en zaterdag op de markt aantreft? Ontdek het hier 

Bovenste beste biertjes

Bron: Robin Joshua

Alles aangeschaft voor je vrijmibo? Bij bierwinkel Hop haal je er de beste biertjes bij. Met ruim 600 verschillende speciaalbiertjes in het schap is de keuze er reuze. Van lokale biertjes tot aan mondiale verrassingen. Ook aan glutenvrij en alcoholvrij bier is gedacht. Geen idee wat te kiezen? Eigenaar en zytholoog (een bierkenner) Jauk, maakt je graag wegwijs in de wereld van het gerstenat.

Bakjes, bordjes en glazen

Naast Hop vind je Hadaya. Hier verkopen ze de mooiste snuisterijen en hebbedingetjes voor in huis. Van Egyptische lampen tot diverse interieuraccessoires uit de hele wereld. Voor je borrelavond haal je hier de mooiste schaaltjes en glaswerk. Want lekker eten verdient een mooie presentatie toch?

Op je gezondheid

Veel winkels vind je niet op de Hof, maar vergeet niet in de zijstraten te spieken! Zo vind je als je van de Langestraat de Hof op loopt, reformhuis Kruidje-Roer-Me-Niet. Sinds 1975 dé plek voor homeopathische en kruidenmiddelen, vitaminen, reformvoeding, kruidenthee en cosmetica. De medewerkers zijn zeer ervaren en kunnen je van een goed advies voorzien.

Zin om na het winkelen te blijven plakken? Op de Hof kun je heerlijk uiteten, cocktails slurpen en dansjes maken  Wil je nog lange niet naar huis? Blijf gezellig slapen bij ons in Amersfoort!