De Kamperbinnenpoort is als een magische poort. Zodra je er vanuit het centrum onderdoor loopt, stap je een wereld vol exotische en avontuurlijke plekken binnen. Amersfoorters kennen dit als de Kamp! In dit deel van de Amersfoortse binnenstad vind je de meest bijzondere winkels met een eigen karakter en een verrassend assortiment. Winkels met eigentijds design, exclusieve kleding en sieraden, foodwinkels en gezellige lunchrooms. De winkels zijn veelal gevestigd in nog authentieke panden die met grote zorg werden gerestaureerd. Wanneer kom jij langs?

Check out de Kamp GUIDE

Op de Kamp komen verschillende culturen samen. Je vindt er restaurants uit verschillende keukens zoals Frans, Indiaas, Nederlands, Italiaans, Etiopisch en meer. Naast heerlijk eten, kun je er ook uitgebreid winkelen. Om het aanbod overzichtelijk te maken is de enige echte cityguide gemaakt. Hierin vind je leuke feitjes en allerlei tips voor een dagje op de Kamp. Je kunt het boekje ophalen bij de VVV of op bij veel locaties op de Kamp zoals Toko Tjin of Bij Sophie.

Lees verder
Bekijk 'm hier online

It's always tea time - High Tea op de Kamp

Op de Kamp ben je nooit te laat voor theetijd en heerlijk gebak. Aan het begin van het winkelgebied vind je bijvoorbeeld Theefeestje. Deze sprookjesachtige plek heeft mooi gedekte tafels, een overvloed aan prachtige theekopjes en -potten en allerlei soorten verse thee. In een van de zijstraatjes vind je SomethingElse, een eigengereide tearoom met fantastische homeblend. Schuin tegenover deze zaak zit Anna’s Smaakatelier van Anna Yilmaz, bekend van Heel Holland Bakt!

 

Wereldkeukens - Internationaal eten doe je hier!

Voor lekker eten moet je op de Kamp zijn. Liefhebbers van een snelle hap of versbereide afhaalmaaltijd kunnen bij Toko Tjin en Wit Lof terecht. De smaak van de Franse keuken proef je bij restaurant De Aubergerie. Liever wat exotischer? Ga dan naar het Ethiopische restaurant Awazé, waar zowel vleesgerechten als vegetarisch eten worden geserveerd.

Ontdek de Kamp

In de video ontdek je 5 redenen om de Kamp te bezoeken. Deze straat herbergt een hoop plekjes die je misschien nog niet eerder gespot hebt. Wist je bijvoorbeeld dat je er een damesbadhuis vindt? En wat dacht je van de vele ambachtszaken? 

Lees verder
Go see!
De Kamp
  • De Kamp

Shops, shops, shops - All about the looks

Een meer divers aanbod van winkels in één winkelstraat vind je zelden. Voor de fashion kan je (onder andere?) terecht bij Keizerin en Fashion Livy. Vind je duurzaam winkelen belangrijk? Neem dan een kijkje bij tweedehands winkel Terre des Hommes!

 

Voor je looks maak je een afspraak bij Double F Cosmetica. En je sieraden dan? Op de Kamp vind je meerdere juweliers en zelfs een goudsmid. Outdoorsporters, niet getreurd: er zit hier ook een Bever!

Alles voor je INTERIEUR!

Op de Kamp vind je meerdere interieurwinkels en ook een bloembinderij: All Seasons. Waarmee jij je huis nog verder kunt opfleuren. Kunstliefhebbers komen hier eveneens aan hun verfijnde trekken: wandel maar eens binnen bij Jans Pakhuys, PIEN, Picture @ Home of J&L Lijstenmakerij.

 

 

Ontdek de Kamp - We verzamelden alle locaties

Bekijk ook de andere gebieden: