Verwen jezelf eens met een traditioneel Nederlands lekkernij: de pannenkoek. Met een aantal gezellige eetgelegenheden die zich specialiseren in pannenkoeken, biedt onze stad een kans om te genieten van authentieke smaken. Dus vergeet dat pannenkoeken alleen voor kinderen zijn; in Amersfoort worden ze met liefde geserveerd aan iedereen die jong van hart is.

PANNENKOEKENHUYS DEN POTSENMAEKER

In hartje Amersfoort op de Groenmarkt vind je het Pannenkoekenhuys Den Potsenmaeker. Hier komt de geur van versgebakken pannenkoeken je al van ver tegemoet. Met meer dan honderd verschillende soorten op het menu, is hier voor elk wat wils. Geniet binnen van de huiselijke, traditionele sfeer of strijk neer op het zonnige terras. Zit jouw favoriete pannenkoek er toch niet tussen? Dan is er de mogelijkheid om je eigen pannenkoek samen te stellen.

JUFFROUW JACOBA

Geïnspireerd door de Franse keuken biedt de knusse crêperie Juffrouw Jacoba een assortiment aan hartige en zoete lekkernijen. Met hun authentieke recepten en liefde voor ambachtelijk vakmanschap brengen ze een vleugje Franse flair naar onze stad. Maar dat is niet alles! Achter de deuren van Juffrouw Jacoba bevindt zich een beschut terras, omringd door weelderig groen. Hier smul je in alle rust van een heerlijke crêpe of galette.

 

IN DEN GLOEIENDE GERRIT

Al meer dan 20 jaar siert In den Gloeiende Gerrit het hart van Hoogland. Met een focus op lokale ingrediënten, huisgemaakte kaas en zelfgebrouwen bieren, brengen ze de smaak van lokale trots rechtstreeks naar je bord. En wanneer je buikje vol zit, nodigen de nabijgelegen klompenpaden in Hoogland je uit voor een ontspannen wandeling door de prachtige omgeving.

 

DE KABOUTERHUT

Verscholen in het Bosgebied Birkhoven, ligt de iconische Kabouterhut. Dit sprookjesachtige restaurant opende zijn deuren in 1982. Met zijn ligging naast Dierenpark Amersfoort biedt De Kabouterhut een welkome rustplek na een dag vol activiteit. Drink na het eten nog een kop koffie terwijl de kinderen zich vermaken in de ballenbak, speeltuin en met gratis schminken op woensdag- en zaterdagmiddag.

HEY! PANNENKOEK

Hey!Pannenkoek  is een boerderij die omgebouwd is naar een pannenkoekenrestaurant in Vathorst. Voor kids is er volop plezier te beleven bij de naastgelegen kinderboerderij en met diverse speelmogelijkheden. Ook voor lunch, high tea of feestjes ben je hier aan het juiste adres.

Na al die lekkernijen zijn er genoeg leuke activiteiten in Amersfoort om die calorieën te verbranden!