Waldo neemt je in zijn video's mee langs de pracht en kracht van Amersfoort. Deze keer rockt hij het museale aanbod.

Wat niet iedereen weet, is dat Amersfoort een groot én heel divers aanbod van musea heeft met o.a. Kunsthal KAdE, het Mondriaanhuis en het Cavalerie- en Nationaal Militair Museum. Voor deze nieuwe aflevering 'Waldo Rockt de Keistad: Zeg MuseJa!' duikt Waldo twee uiteenlopende toppers binnen: Museum Flehite en Musiom. Van Amersfoortse cultuurhistorie naar hedendaagse kunst. Twee uitersten. Na zich verwonderd te hebben bij beide musea, heeft Waldo stiekem een favoriet... ;)

De vorige keer nam Waldo een kijkje bij de brewpub van Rock City en ondervond toen alvast hoe de terrassen met '1,5-meter maatregelen' zitten. Check de video. Heb jij al genoten van een koud biertje op het terras?

Historisch Flehite

Museum Flehite Amersfoort

De eerste stop: Museum Flehite. Dit gebouw op zich is al de moeite waard om te bezoeken. Het museum bevindt zich namelijk in drie zogenaamde 'muurhuizen' uit 1540. Deze prachtige panden hebben dienstgedaan als woonhuis, pakhuis en zelfs als militair hospitaal. Al sinds 1890 vind je hier Museum Flehite.

Waldo brengt een bezoek aan de tentoonstelling 'Amersfoort in Beeld'. Deze tentoonstelling laat de ontwikkeling van Amersfoort als stad door de eeuwen heen zin. Niet alleen een must see voor de Keientrekker, maar ook onwijs interessant voor iedere geschiedenis- en/of kunstliefhebber.

Hedendaags Musiom

Musiom Amersfoort

Van het oudste naar het nieuwste museum in Amersfoort. Waar Flehite al sinds 1890 te bezoeken is, opende Musiom eind 2018 zijn deuren. Bijzonder aan dit museum is dat bijna alle kunstenaars die er exposeren, nog actief zijn. Het gave hiervan is dat de kunst niet alleen te bezichtingen in het museum, maar ook deels te koop wordt aangeboden!