Waldo neemt je in zijn video’s mee langs de pracht en kracht van Amersfoort. Deze keer rockt hij de industriële, kunstzinnige en sportieve kant van de stad. En laat hij zien waarom vakantie vieren in Amersfoort een topidee is.

Het middeleeuwse centrum van Amersfoort is voor velen toch wel dé trekpleister. Maar wist je dat je net buiten dat centrum ook gave industriële en kunstzinnige plekken kunt vinden? Speciaal voor de ontdekkers onder ons neemt Waldo je mee naar de creatieve hotspot De Nieuwe Stad. Ook snuffelt hij tussen vintage op de Isselt en stijgt tot grote hoogte op de Wagenwerkplaats....

De vorige keer nam Waldo je mee naar twee uiteenlopende musea in Amersfoort. Het historische Flehite en het moderne Musiom. Eén van de oudste en één van de nieuwste musea. Benieuwd hoe dat was? Check dan zeker de video en "Zeg MuseJa!".

De Nieuwe Stad

De Nieuwe Stad

Net buiten de binnenstad vind je De Nieuwe Stad. Daar staat onder andere de oude Prodentfabriek, een industrieel pareltje, waarin verschillende creatieve bedrijfjes gevestigd zijn met daaromheen allerlei leuke horeca. Ook hét poppodium van Amersfoort, FLUOR, vind je in De Nieuwe Stad. Waldo brengt in dit deel van de stad een bezoek aan Kunsthuis Glue. Bij Glue kun je kijken naar een bijzondere expositie, workshops volgen en met een beetje geluk kom je, net als Waldo, de kunstenaar zelf ook nog tegen. ;)

De Isselt

De Isselt

Mag het van jou wel wat gekker qua interieur? Bijzondere items zoals de telefoonlamp hierboven kwam Waldo tegen bij VINT. Eén van de vintage winkels op bedrijventerrein de Isselt. Echt een must visit voor iedereen die van vintage en design houdt. Wil je alle vintagewinkels van Amersfoort langs? Onze vintage-winkels-route brengt je langs onze 10 favorieten. Op de Isselt vind je ook bierbrouwerij Rock City. Hier bracht Waldo in zijn eerste video een bezoek aan en zag hoe het Amersfoortse topbier gebrouwen wordt. Je kunt er overigens ook lekker lunchen of dineren.

De Wagenwerkplaats

Wagenwerkplaats

Het oude rangeerterrein van de NS is omgetoverd tot een bruisend en divers deel van Amersfoort. Zo kun je er je culturele hart ophalen bij Holland Opera, lekker eten en drinken bij onder andere het Centraal Ketelhuis én kun je jezelf uitdagen bij de Kei Boulderhal.