Het is bijna zover: de feestdagen staan voor de deur. De Sint vertrekt binnenkort naar ons land en de eerste kerstliedjes zijn alweer gezongen. Ook de pepernoten liggen al een tijdje in de winkel, maar dat verbaast niemand meer. Het is de tijd van gezelligheid, warmte en licht, maar ook van de cadeaustress. Een probleem dat velen uitstellen tot het laatste moment. We helpen je graag met inspiratie voor de leukste cadeaus!

Ga direct naar de leukste tip voor de...

Voor de fanatieke creatievelingen

Geef jij ook liever iets wat je zelf hebt gemaakt? Hiervoor kan je zeker terecht in Amersfoort!Schwitzner, Krommestraat 14A

Wol voor een prachtige warme sjaal, een heerlijke trui of een fijn paar sokken haal je bij Wolwinkel Elitt. Als je liever aan de slag gaat met een kunstwerk op doek of papier kan je het best terecht bij Mono Art Supplies. En als je dan toch bezig bent met inkopen, kijk dan ook even binnen bij Schwitzner, de stoffen- en fourniturenwinkel aan de Krommestraat. Alleen al een rondje lopen door het knusse winkeltje is een hele belevenis!

Ga vintage thriften voor het tofste cadeau!

Vintage Friends, Textielweg 10

Als je gaat voor een origineel cadeau heb je heel veel kans bij vintage- en kringloopwinkels. Gelukkig hebben we er hier genoeg van in Amersfoort! Loop de route en maak er een dagje van. Heb je minder tijd? Check dan Vintage Friends, VINT, Kringloop Red een Kind, Kringloopcentrum Amersfoort en Oud Nieuws. Deze winkels zitten vlak bij elkaar! 

Voor de spelletjesfanaten

Spellenpoort, Scherbierstraat 4

Bordspellen, kaartspellen, dobbelspellen, alle spellen: daarvoor ga je naar de Spellenpoort! Koop bijvoorbeeld Twilight Imperium of Scythe voor de doorgewinterde spelletjesfanaat, een familiespel voor de kinderen zoals het gevreesde Monopoly of een gezelschapspel als 30 Seconds, Ticket to Ride of Uno.

Weet je niet goed wat je moet geven? Eigenaren Michael en Diana helpen je graag bij het maken van de perfecte keuze!

Tip: ’t Ezelsoor heeft ook tweedehands bordspellen op de eerste verdieping.

Voor wie je Nix weet

Nix & Nix, Utrechtsestraat 47

Ik hoor je denken: het is helemaal niet origineel om een wijntje, cocktailmix of speciaalbiertje te geven... Dat klopt. Maar we hebben het niet over een gewone slijterij. Nix & Nix is alcoholvrij! Ga jij voor een Cape & Citrus Tonic, Amaretti Sour, Margarisha of een Blood Orange Spritz? Je kunt het allemaal halen in het centrum van Amersfoort. Geloof je het niet? Kom dan even voorproeven!

De leukste cadeaus voor een boekenwurm

't Ezelsoor, Achter de Arnhemse Poortwal 21

Voor de meest verassende pareltjes moet je bij ’t Ezelsoor zijn! Met de meest geweldige tweedehandsboeken verzameld in een sfeervolle winkel. Pas wel op! Deze winkel zou zo nog eens je nieuwe favoriete boekenwinkel kunnen worden!

Liever voor een nieuw boek? Loop dan langs Boekwinkel Veenendaal. Hier vind je de grootste collectie boeken van het Amersfoortse centrum.

Alles voor de muziekliefhebber

Het perfecte cadeau voor een muzikant? Ga dan naar: Rock ’n Roll! Dit is de perfecte plek voor service en onderhoud aan je instrument, maar ook voor de tofste merchandise en instrumenten met een verhaal.

Velvet Music Amersfoort, Havik 7A

Geef je liever een CD of vinyl? Check dan Velvet Music Amersfoort. Maak wat tijd vrij om door de meters lp’s en cd’s (oud én nieuw) te struinen of probeer subtiel de favo bands van de gelukkige te achterhalen.

Een cadeautje die goed doet!

Winkel van Natuurmonumenten, Stationsplein 3

Koop een origineel cadeau én doe iets goeds bij de winkel van natuurmonumenten. Stel een wandelpakket of vogelspotset samen voor een leuke dag eropuit of koop de leukste accessoires voor in de tuin, zoals een duurzaam vogel- of insectenhuis.

BLUR, Mooierstraat 18

Ook bij BLUR your life koop je een cadeau die bijdraagt aan een betere wereld. Hier vind je toffe producten van ambitieuze ondernemers – groot of klein – die het verschil willen maken. En natuurlijk mogen we ook niet de Wereldwinkel vergeten! Hier vind je de meest unieke, vaak handgemaakte cadeaus uit allerlei culturen. Alle producten zijn ingekocht op basis van de fairtrade criteria. Zo weet je dat de makers een eerlijke prijs krijgen.

Voor de sportievelingen die niet stil kunnen zitten

Kei Boulderhal, Soesterweg 314

Wat is er nu hipper dan boulderen? Bij Kei Boulderhal kan je een cadeaukaart halen. Superleuk om te krijgen! Haal ook meteen een strippenkaart voor jezelf, heb je meteen maatje: win-win.

Voor iedereen die wel wat (innerlijke) rust kan gebruiken

Tara, Krommestraat 29

De liefste cadeau's haal je bij Tara Boeddha. Een boek over spiritualiteit, prachtige helende stenen, een wilde selectie aan yogamatten en nog veel meer.

Tip: De Krommestraat is sowieso een ideale plek om leuke en originele cadeaus te halen, dus loop de straat vooral even door!

Hopelijk hebben we je geholpen met het bedenken van het perfecte cadeau!

Heb je nog aanvullende tips? Mail naar tijdvoor@amersfoort.nl.