Onze historische binnenstad is werkelijk een plaatje. Maar er valt ook een hoop te ontdekken buiten het centrum. Ken je het gebied rondom de Bergstraat al? Je vindt er unieke winkels, verrukkelijke restaurants met to go maaltijden en prachtige kunst om te bewonderen. Wandel de stad uit of pak de fiets en ontdek nog meer van het mooie Amersfoort. 

De Vensterbank

Bergstraat Amersfoort De VensterbankAls er iets hip is geworden de afgelopen periode dan is het wel wandelen. #lawa. Zelf vind ik het altijd fijn om een doel te hebben voor ik op pad ga. Aan de Bergstraat 32 vind je De Vensterbank.Twee grote vensterbanken, waar werk van verschillende kunstenaars getoond worden. Heerlijk om tijdens je wandeling bij stil te staan en ongegeneerd naar te kunnen gluren. Op dit moment kun je het werk van beeldend kunstenaar Jasper Hagenaar bewonderen. Met QR-code voor wie meer wil weten. 

Mooi van binnen en buiten

Bergstraat Amersfoort Nieuw MosLoop daarna even binnen bij biologische supermarkt Nieuw Mos. Ze hebben een uitgebreid assortiment duurzame producten om je lijf van binnen en buiten mee te verwennen. Naast de supermarkt hebben ze sinds kort ook een warenhuis. Hier vind je kleding, producten voor de allerkleinsten en toffe items om je huis mee op te leuken. Allemaal duurzaam geproduceerd. 

Zin in iets lekkers?

Amersfoort Banketbakkerij de JongHeb je inmiddels zin gekregen in iets lekkers? Bij Banketbakkerij de Jong en Bakkerij van der Meer op de Utrechtseweg ga je zeker iets lekkers vinden. Om te delen of zelf van te genieten. 

Gezellige restaurants

Bergstraat Amersfoort Sally's Bij deze drie restaurants is het smullen geblazen. Aan jou de schone taak om te kiezen uit alle verrukkelijke gerechten. Als fervente foodie zou mijn tip zijn om bij alle drie eens een to go maaltijd te bestellen. Komen ze:  

Sally’s Kitchen
Sally’s-to-Go serveert de lekkerste en bekendste gerechten uit Indonesië. Vers gemaakt en gevarieerd. Denk aan gado gado, daging rendang, sayur lodeh, nasi of bami goreng en nog veel meer. Je kunt kiezen uit losse gerechten of een menu met vega(n) opties. Zin om te zondigen? Ze hebben er ook spekkoek!

Tollius
Bij Tollius@home kun je nu zelf je lunch of diner samenstellen via de à la carte kaart. Jij bepaalt hoe luxe en uitgebreid je jouw thuisdiner maakt. Geen zin om te kiezen? Elke week bedenkt chef-kok Barry een nieuw 3 en 4-gangenmenu met amuse en brood met garnituur. Maak je thuisdiner extra speciaal door iets moois aan te trekken en kaarsjes aan te steken. 

Bindicafe
Bij Bindicafe kun je de heerlijkste veganistische gerechten bestellen. Alles wordt zoveel mogelijk bereid met lokale, seizoensgebonden en biologische ingrediënten. En ook fijn: het is zeer betaalbaar. Op het menu vind je soep, pasta, curry, de befaamde Bindi burger, salades, bowls, wraps en zoetigheden. 

Me time tip

Bergstraat Amersfoort Bindi YogaOp de Bergstraat vind je Bindi: een yogastudio met fijne winkel en café. Hier kun je op dit moment online yogalessen volgen, maar straks weer lekker live. Onlangs zijn ze gestart met de cursus Me time. Zes weken ga je aan de slag met yoga, meditatie en dagelijkse routines. Je kunt de cursus op je eigen tempo volgen en ook daarna nog zes weken terugkijken en herhalen wat je fijn vindt. Tijdens de cursus kun je met andere cursisten je ervaringen delen of vragen stellen in de online community. Daarnaast krijg je bij de cursus een e-book en boekentips om je verder te verdiepen. 

Het Rietveldpaviljoen

Amersfoort 033fotostad RietveldpaviljoenOp dit moment alleen nog virtueel, maar neem straks als het weer kan vooral een kijkje bij 033fotostad | Rietveldpaviljoen. Er zijn regelmatig verschillende exposities te bewonderen op het gebied van fotografie. Ik vind het heerlijk om rond te dwalen op dit soort plekken. Kunst prikkelt de zintuigen, inspireert en roept vragen op. Je kunt het samen bekijken of alleen. Het haalt je even uit het hier en nu en laat je andere werelden, mogelijkheden en denkbeelden zien.

Waar ga jij als eerste een kijkje nemen? 

Op zoek naar nog meer unieke winkels en plekjes in Amersfoort? Lees ook de blogs over de Kamperbinnenpoort en de Leusderweg.