Heb jij de neiging om vooral in de binnenstad te blijven hangen als je gaat shoppen? Niet doen! Amersfoort kent nog zoveel meer unieke winkels. Slechts een klein stukje buiten het centrum vind je bijvoorbeeld de Leusderweg. Blogger Christel zocht uit welke bijzondere ondernemers je daar allemaal aantreft.   

Shoppen

Leusderweg Amersfoort BrandstofHerenmodezaak Brandstof is dé kledingzaak voor mannen die houden van stijl, kwaliteit en duurzaamheid. Je vindt er klassieke merken en trendy labels. De persoonlijke service is er super. Op dit moment kun je er terecht voor private shopping en afhalen. Behoefte aan inspiratie? Eigenaar Jurrien stelt regelmatig setjes samen op de Facebookpagina.

Zin in een paar nieuwe schoenen? Bij Willemse Schoenen kun je nu een afspraak maken om te komen passen. En dat is bij schoenen best belangrijk, want zitten ze niet goed dan trek je ze niet meer aan. Handig; Willemse heeft schoenen voor het hele gezin.

Fleur je humeur op

Leusderweg Bloemenwinkels Amersfoort
Een mooie bos bloemen op tafel maakt eigenlijk altijd mijn dag goed. Dat komt waarschijnlijk door de combinatie vrolijke kleuren en heerlijke geuren. Op de Leusderweg kun je terecht bij Mooie Bloemen en Oudshoorn Bloemen. Ze bezorgen thuis, op je werk, bij je moeder of je nieuwe vlam.

Support je lokale boekhandel

algemene boekenwinkel amersfoortHeb je de hashtag #supportjelokaleboekhandel al voorbij zien komen? Juist in deze tijd is het belangrijk om je locals te steunen in plaats van de grote ketens. Op de Leusderweg vind je De Algemene Boekhandel waar je via Libris vers leesvoer kunt bestellen. Jouw euro’s komen geheel ten goede aan deze lokale boekhandel.

Duurzaamheid

Second Lifestyle Amersfoort
Ben je dol op het vinden van tweedehands pareltjes? Dan is Second Lifestyle een echte aanrader. De kleding is van goede kwaliteit, lekker geprijsd en ze hebben mooie merken. Shop er ook je schoenen, tas, sieraad, hoed of andere accessoires bij en je bent helemaal klaar! Op dit moment kun je een afspraak maken om te komen shoppen.

Repareren wat je hebt is een belangrijk onderdeel van duurzaam leven. De mensen bij schoenmakerij ten Ham komen uit een familie van schoenmakers en zijn expert in herstellen. De combinatie van perfectionisme en liefde voor het vak zorgen voor reparaties van topkwaliteit. Zo gaat jouw lievelingspaar nog een ronde mee.

Bottums up!

van wees slijterij amersfoort
Hou je van gedistilleerde dranken en zoek je iets speciaals? Van Wees slijterij is specialist in gedistilleerde dranken. Een kleine greep uit het assortiment; cognac, grappa, whisky, bourbon, rum, tequila, mezcal, vermouth, gin, wodka en nog veel meer. Niet alleen hebben ze een groot assortiment, ze kunnen je ook uitstekend helpen bij het kiezen.

Ben je meer van het wijnen? Wijnhuis Van Druiven noemt zichzelf een snoepwinkel voor wijnliefhebbers. Samen met tien importeurs hebben ze een prachtig assortiment samengesteld. Een lekkere fles haal je in de winkel of bestel je. Voor de last minute beslisser hebben ze standaard zo’n honderd flessen koud liggen. Santé!

Bling Bling

juwelier nipshagen amersfoort
Op zoek naar een mooi sieraad? Bij juwelier Nipshagen kun je terecht voor sieraden, horloges, klokken en al je goud-, zilver en horlogereparaties. Wil je liever iets unieks laten maken? Goudsmid Gert Hovius heeft niet alleen een collectie klassieke en moderne sieraden, maar kan vrijwel ieder sieraad maken dat je wenst. Trouwringen naar persoonlijk ontwerp bijvoorbeeld. Ook hebben ze veel soorten edelstenen die je kunt laten verwerken in je sieraad.

Foodies opgelet!

Op de Leusderweg vind je verschillende unieke winkels voor echte foodies. Maak een klein culinair reisje in de winkel Casa d’Italia vol Italiaanse specialiteiten. Alle gerechten worden zelfgemaakt in de keuken achterin de winkel. Wat dacht je van verse lasagne, vitello tonnato of tiramisu? En heel fijn, ze koken als cateraar voor zowel kleine als grote groepen. Om te noteren voor als het straks weer mag.

Biologische slagerij De Groene Weg is door de jaren heen regelmatig in de prijzen gevallen op nationale en internationale vakwedstrijden. Onder andere met hun: Mortadella, leverworst, runder en varkensrookworst, gerookte casselerrib, gekookte ham en licht gezouten runderrookvlees. Als klap op de vuurpijl werden ze in 2005 uitgeroepen tot Biologische worstmaker van het jaar. Ze hebben een samenwerking met een groep jagers, waardoor je er verschillende wildproducten kunt kopen voor een betaalbare prijs. Leuk weetje: ze hebben ook een complete lijn met hondenvoer en dogsnacks.

Bij Keurslagerij Rudolf Blom koop je scharrelvlees, ambachtelijk bereide worsten en heel veel producten uit eigen keuken. Hét paradepaardje van deze slagerij zit achterin de winkel. De worstmakerij en rokerij, waar zij op ambachtelijke wijze 80% van de worst en vleeswaren bereiden. Triviaatje: hun rookworst wordt zowel nationaal als internationaal bejubeld.

Nog meer om van te smullen

Renkema Kaas AmersfoortKaasliefhebbers kunnen terecht bij Renkema Kaas. Een bekroond familiebedrijf wat al meer dan 33 jaar bestaat. Ze hebben een uitgebreid assortiment en zijn in 2018 zelfs uitgeroepen tot Nederlands Beste Buitenlandse Kaasspecialist.

Viswinkel Fieret heeft een zeer groot assortiment aan verse vis, rechtstreeks van de visafslag. En fileren, dat doen ze zelf. Omdat de vis zo kakelvers is, is het ideaal voor je homemade sushi. Ook de mosselen, oesters en verschillende soorten schelpdieren worden elke nacht vers aangeleverd. Daarnaast hebben ze een ruime keuze uit gerookte vissoorten en kant en klaar maaltijden. ​

Banketbakkerij Maison Pierre is al sinds 1952 gevestigd aan de Leusderweg. Je vindt er heerlijke chocolaatjes, taartjes, petit suisse, truffels, hartige hapjes maar ook 100% speltbrood en natuurlijk de door hen ontwikkelde Amersfoortse bonbon ‘KeivaneenBonbon’.

Fonkelnieuw op de Leusderweg in Amersfoort is broodjeszaak Yumi Yumi. Heerlijke broodjes naar Aziatisch recept. Behalve broodjes heeft Yumi Yumi ook snacks zoals bananen- en cassavechips en pejeh. Jummie!

Voor al je biologische boodschappen wip je binnen bij bio winkel Estafette.

Verrukkelijke tip

restaurant hana amersfoort
Bezoek je de Leusderweg en kom je vanuit de stad gelopen? Stop dan even bij HANA voor heerlijke zoete en hartige hotcakes (ook vegan), bao buns, dalgona (Koreaanse ijskoffie) of smoothies in bijzondere smaken. Als je van tevoren bestelt hoef je niet te wachten. En ja, ze bezorgen ook thuis.

Op zoek naar nog meer unieke winkels in Amersfoort? Loop eens door de Kamperbinnenpoort.