Zeg nu zelf: een dagje shoppen is toch nooit vervelend? In de grote winkelstraten van steden zijn genoeg winkels te vinden. Maar wat zijn nu de pareltjes die een stad echt bijzonder maken? Samen met een vriendin ben ik de zijstraten en steegjes van Amersfoort ingedoken. Op zoek naar die leuke boetiekjes die nét dat beetje extra geven aan je dagje winkelen. Onze top 5 vind je hieronder. Er zitten ongetwijfeld nieuwe en nog niet ontdekte pareltjes voor je tussen. Veel plezier met winkelen!

Deze boetiekjes maken je dagje shoppen in Amersfoort bijzonder

Waarom wij zo'n fan zijn van de kleinere, zelfstandige kledingwinkels? Dat is simpel: de unieke, gevarieerde en bijzondere collecties. Vergis je niet, ook wij zijn bij de Zara, Scotch & Soda, Esprit en Costes te vinden. Maar als we naar een andere stad gaan om te shoppen, maken de boetiekjes de ervaring uniek. Daar vind je vaak bijzondere merken en collecties die je in je eigen stad niet vindt. Daarnaast is iedere zaak anders qua inrichting en sfeer. Dit maakt een bezoek ook bijzonder.

In andere steden zijn dit soort winkels dus zeg maar 'écht ons ding'. Maar als echte Amersfoorters moesten we bekennen de boetiekjes in eigen stad nog niet zo goed te kennen. Tijd om daar verandering in te brengen natuurlijk! We hebben 5 leuke boetiekjes in Amersfoort voor je op een rij gezet.

1. Roots

Boetiekjes roots
Roots vind je in het gezelligste straatje van Amersfoort: de Krommestraat. Je zult zien dat er meer boetiekjes in deze lijst staan die je in deze straat vindt.

Als we Roots binnenstappen weten we niet waar we moeten beginnen. De kleurrijke kleding roept ons! Als je van de unieke kledingstukken bent en houdt van opvallen, dan ben je bij Roots aan het juiste adres. De winkel is prachtig, het personeel vriendelijk en de kleding mooier dan mooi. Kortom: ons zie je hier vaker terug.

Ben je net zo'n twijfelkont als ik? Dan is het goed te weten dat ze een webshop hebben. Dan kun je die broek die je eigenlijk tóch had willen kopen, gewoon bestellen. Woon je in Amersfoort? Dan bezorgen ze dezelfde dag nog tussen 18:00 - 21:00 uur én dat ook nog eens gratis.

Adres: Krommestraat 24-26

2. Liberty Lifestyle

Je zou deze winkel zo voorbijlopen, maar wij raden je aan dat vooral níét te doen. Liberty is namelijk een superleuk boetiekje! Niet alleen de kleding is er mooi. Ook de inrichting van de winkel is gaaf. We voelen ons er gelijk thuis.

Dat thuisgevoel kan overigens ook komen door de prachtige bank die in de winkel staat. We raken aan de praat met de eigenaresse en wat blijkt? Je kunt bij Liberty ook terecht voor interieur advies! De bank is dan ook gewoon te bestellen. Dus niet alleen jouw looks, maar ook die van je huis kun je bij Liberty tot in de puntjes laten verzorgen.

Eenmaal bij de kassa, ja we zijn gezwicht voor mooie truien en blouses, worden we nog in verleiding gebracht door subtiele kettingen, oorbellen en ringen. We weten ons te beheersen en laten die nog even hangen. Voor vandaag in ieder geval.

Adres: Kortegracht 5

3. Las Lunas
Boetiekjes las lunas

Als er een uniek boetiekje is met zijn eigen stijl, dan is het Las Lunas. Ook deze winkel vind je in de Krommestraat. Je wordt vriendelijke begroet en het bakkie koffie staat al klaar! Het personeel helpt je graag met het samenstellen van de perfecte outfit. Je vindt er merken uit veel verschillende landen. Het kan dus haast niet anders: ook voor jou zit hier iets tofs tussen.

Naast kleding ben je hier ook voor sieraden aan het juiste adres. Van subtiele oorbellen tot gewaagde kettingen; ze hebben het allemaal! Ben je nooit uitgeshopt of zit jouw item er toch niet tussen? Iedere twee weken worden er weer nieuwe stukken toegevoegd aan de collectie.

Adres: Krommestraat 20

4. Boetiek

Is duurzaamheid voor jou belangrijk? Dan moet je zeker eens bij Boetiek langs. Ze proberen zoveel mogelijk producten met een biologische/organische en dus verantwoorde komaf te verkopen.

Je kunt hier prachtige, kleurrijke kleding kopen. Gemaakt van mooie stoffen en goede materialen. Wij liepen echter vrij snel door naar de ruimte met de leuke hebbedingen. Van bijzondere vaasjes, kaarsen, notebooks tot het leukste kinderspeelgoed. Heerlijk om tussen te neuzen en je vindt hier gegarandeerd een origineel cadeau voor een verjaardag of baby shower.

Wat ons is bijgebleven: de versieringen voor in een plant. Een gouden aapje, een vogelkooitje of een kameleon. Origineel en zo schattig! Een extra tip: Boetiek ligt vlak bij de Kamp. Een bezoek aan dit gebied raden wij je ook zeker aan.

Adres: Zuidsingel 70

5. The Little Shop of Colours
Boetiekjes little shop

Bij Roots en Las Lunas zagen we al veel kleur, maar als je écht verzot bent op kleur dan kun je The Little Shop of Colours niet overslaan. De vrolijkheid straalt je via de etalage al tegemoet. Als je binnenkomt waan je jezelf echt midden in een regenboog.

Ellen en Roos, moeder en dochter, runnen deze winkel. Hun doel? Het straatbeeld wat meer kleur geven. Geen saaie bruintinten, maar opvallende kleuren, vormen en patronen.

Adres: Krommestraat 12

Veel meer leuke boetiekjes in Amersfoort

Nu is dit onze top 5, maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke boetiekjes in Amersfoort. Wil je ze allemaal ontdekken? Vraag dan in één van bovenstaande winkels eens naar de plattegrond van Het leukste uit Amersfoort: I've got a crush on Amersfoort. Hier staan nog veel meer gezellige boetiekjes, restaurants en cafés op. Je kunt uiteraard ook zelf op ontdekkingstocht gaan en de knusse Amersfoortse straatjes door struinen. Veel shopplezier!

Foto header: Roots Amersfoort