Wanneer je net in een nieuwe stad woont wil je natuurlijk alle leuke plekken ontdekken. Ik woon nu samen met mijn vriend een half jaar in Amersfoort en we wilden eens iets anders doen dan door de binnenstad struinen. Daarom besloten wij een mini-vakantie te doen in de Eemhaven, het verrassend leuke gebied achter de Koppelpoort (gezien vanuit de binnenstad).

Overnachten op een boot

Via Instagram had ik de Bed & Breakfast Vita Nova in Amersfoort gevonden. Dit is niet zomaar een B&B, maar eentje die zich op een boot in de Eemhaven bevindt. Hier kun je uniek overnachten, maar je moet wel rekening houden met scheepscomfort. Eléne is de trotse eigenaresse en dit merk je dan ook meteen. We werden hartelijk ontvangen en kregen de sleutel van onze scheepshut. De scheepshut is inderdaad klein maar wel van alle gemakken voorzien. Naast het fijne bed onder het dakraam is er ook een badkamer die je helemaal voor jezelf hebt.

Mini vakantie slapen
Nadat we onze spullen in de scheepshut hadden gelegd, kregen Twan (mijn vriend) en ik van Eléne een welkomstdrankje in het gezellig ingerichte ruim. Als je van spelletjes houdt kan je hier de hele avond wel spenderen, want er staat een koffer vol met verschillende spelletjes waar je gebruik van mag maken. We kletsten wat met Eléne, dronken ons welkomstdrankje op en vervolgden onze mini-vakantie in de Eemhaven buiten de deuren van dit mooie schip.

Mini vakantie spelletjes

Drankje aan het strand

Vlakbij de B&B ligt Zandfoort aan de Eem, hét stadsstrand van Amersfoort waar je gezellig wat kan eten of drinken. Omdat wij al hadden gereserveerd bij Dara besloten we om het bij één drankje te laten. Helaas was het niet zo warm, maar als het zonnetje goed schijnt kun je heerlijk vertoeven op dit leuke strandje. Ze organiseren ook leuke evenementen, zoals het Language Café op woensdagavond en elke donderdag is er een salsa-avond.

Genieten bij Dara

Bij restaurant Dara kun je heerlijk buiten zitten en hier begonnen wij onze avond dan ook omdat het zonnetje nog lekker scheen. Dara serveert allemaal soorten mezzes uit verschillende streken. Mezzes zijn kleine gerechten, dus wanneer je niet goed bent in eten uitzoeken (zoals ik) is zo'n menukaart ideaal én lekker. Na het eerste drankje gingen wij naar binnen voor het eten, maar wauw wat ziet het er prachtig uit! Als grote fan van mooie interieurs keek ik hier zeker mijn ogen uit.

Mini vakantie Dara
Eerst deelden we een antipasti voorzien van heerlijke olijven, oude kaas, zalmkroketten en de lekkerste aioli ooit! Daarna kozen wij allebei nog drie mezzes uit en stond vervolgens de tafel vol met nog meer lekkers. Van zoete aardappelfriet tot eend en van steak tartaar tot schelvis. Er is voor iedereen wel wat wils. We kunnen wel zeggen dat we dit restaurant goed hebben uitgetest én met succes. We zaten te vol voor een toetje, maar om het etentje af te sluiten genoten wij nog van een heerlijke espresso martini op het terras.

Na een geslaagde avond in de Eemhaven lopen wij weer terug naar het schip om daar te overnachten. We hebben heerlijk geslapen en krijgen ook nog eens een heerlijk ontbijt van Eléne. Het ontbijt is voorzien van allemaal wat lokale producten, wat het extra leuk maakt. Onze mini-vakantie in de Eemhaven is zeker geslaagd en we zijn nog lang niet klaar met nog meer nieuwe plekken ontdekken!