Ga je binnenkort op stedentrip met vriend(inn)en, collega’s of je vriend(in)? En heb je al keuzestress waar naartoe? Stop met zoeken en laat je verrassen door Amersfoort. Een stad met een fotogenieke binnenstad, bijzondere boetiekjes, veel natuur in de omgeving en allerlei lunchspots waar je even bijkomt van je dagje weg. Vooral in de herfst ziet Amersfoort er heel romantisch en knus uit.

Ben je al nieuwsgierig geworden? Mooi… In deze blog laat ik je zien hoe jouw stedentrip in Amersfoort eruit kan zien. Zo haal je alles uit je dag.

Een goed begin is het halve werk

Amersfoort heeft een centraal station en is dus gemakkelijk bereikbaar. Stap de trein uit en wandel binnen 10 minuten de binnenstad in. Moet je nog even wakker worden? Geen probleem. Huur een ov-fiets of neem één van de vele bussen naar het centrum. 

Vroege vogels kunnen 's ochtends een ontbijtje meepakken bij mijn favoriete ontbijtplek: The Blueberry. Dit is een ontbijt- & lunchzaak met een Amerikaanse twist. Tijdens deze herfstige dagen staat de pumpkin' spice latte weer op het menu. Dat is nog eens een goed begin van je dag!

Maak een stadswandeling

Een stadswandeling klinkt misschien een beetje suf, maar met al die verkleurde bladeren is Amersfoort echt een plaatje. Met Rondje van de Stad wandel je langs de prachtige plekken die de stad rijk is. Voor slechts €3,50 kun je kiezen uit 3 routes en deze online volgen. Ik raad je de URBANroute aan; je ziet dan een mooie mix van oude en nieuwe gebouwen.

Herfst in Amersfoort wandelen buiten

Liever een gratis route volgen? Dat kan natuurlijk ook. De fotoroute brengt je langs de meest fotogenieke plekjes van Amersfoort.

Kunsthal KAdE (en het Eemhuis)

Genoeg gewandeld? Hoog tijd voor cultuur! ;-) Kunsthal KAdE is dé plek voor moderne en hedendaagse kunst. Tot 9 januari is hier het werk van kunstenaars Sadik Kwaish Alfraji en Natasja Kensmil te bewonderen. Tijdens deze expositie ontdek je dat kunst meer is dan alleen een mooi plaatje.

eemhuis herfst amersfoort

En nu je toch op Eemplein bent, loop eventjes bij het Eemhuis naar binnen. Wat mij betreft één van de mooiste (al dan niet de mooiste) bibliotheken in Nederland.

Let's do lunch

Heb je al trek gekregen? Loop naar binnen bij Alberts op de Hof. In dit restaurant met sfeervol karakter haal je de meest hemelse broodjes (ook vegan opties). Ga er dus rustig voor zitten en neem de tijd om gezellig bij te kletsen.

PS Hier wil je ook een koffietje bestellen. Zo lekker!

Winkelen in de Krommestraat

In één van de zijstraten van de Langestraat vind je de Krommestraat. Dit wordt niet voor niets het leukste straatje van Amersfoort genoemd! De verscheidenheid aan winkels en horeca maakt de straat zo bijzonder. Je hebt hier geen landelijke winkelketens, maar lokale ondernemers. Wanneer je hier gaat shoppen, neem je dus echt een uniek stukje Amersfoort mee naar huis. 

Herfst in Amersfoort Krommestraat

Uit eten bij Stadscafé

Op het Lieve Vrouwekerkhof zit Stadscafé Amersfoort. Dit is een restaurant met inspirerend interieur en gevarieerd eten. Een combinatie waar je mij erg gelukkig mee maakt (en hopelijk jou ook). Een ander pluspunt: op dit adres ben je verzekerd van een maaltijd tussen de locals. 

Knallend de avond afsluiten: 14 de musical

Ik ben gek op nieuwe dingen uitproberen. Onlangs is er in regio Amersfoort een nieuw theater bij gekomen: het AFAS Theater. Wat een gebouw! Tot 8 januari draait daar 14 de musical. Je hoeft geen voetballiefhebber te zijn om de musical te bekijken. Het AFAS gebouw en theater is al een hele beleving op zich. De muziek, het theaterspel met een knipoog en de special effects maken het de moeite meer dan waard om je ticket(s) te boeken.

Herfst in Amersfoort  AFAS Theater

Toch een weekend ervan maken?

Blijf gezellig overnachten. Een overnachting bij het charmante scheepshotel Vita Nova is een aanrader. Laat je in slaap sussen door het deinende water, met alle comfort van een moderne hotelkamer. 

Herfst in Amersfoort Vita Nova
Foto: Charlotte Kap

Boek jouw herfstdag in Amersfoort

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, zet ik alle informatie nog even op een rijtje. Inclusief de websites waar je kunt reserveren. Ga het lijstje af en je hebt alles tot in de puntjes geregeld voor je dagje weg. Hoe relaxt is dat? 

Als je nog tips nodig hebt, neem dan vooral contact op. Je weet me te vinden! ;-)

Meer Amersfoort inspiratie nodig? - Bekijk dan eens deze blogs