Voor een leuke stedentrip hoef je niet per se naar het buitenland toe. Er zijn genoeg steden in Nederland die een bezoekje waard zijn. Wat dacht je van een weekend in Amersfoort? De stad gelegen in het midden van Nederland biedt je alle ingrediënten voor een perfect weekendje weg. Geniet van vele evenementen, diverse winkelmogelijkheden en een rijke historie.

Verrassende slaapplek

Voor een hotelkamer midden in de stad moet je bij Lange Jan Hotel zijn. Het hotel gelegen naast de bekende en historische Onze Lieve Vrouwetoren werd in 2018 door TripAdvisor uitgeroepen tot het beste voordelige hotel van Nederland. Mocht dit niet avontuurlijk genoeg voor je zijn, kies dan voor een overnachting op een woonschip. Val 's avonds in slaap op de zachte deining van het water bij B&B de Robbedoes aan de Eem.

Eten op de leukste plekken

's Ochtends ga je op zoek naar een goed ontbijt. Aan de Krommestraat zit MADONNA gevestigd in een monumentaal pand. Mocht je willen uitslapen, dan kan dat, want MADONNA geeft je de mogelijkheid om de hele dag door ontbijt te bestellen.

Later op de dag stop je voor een gezonde lunch bij SEM. Hier drink je een vers sapje en stel je jouw eigen biologische salade samen. Zo zorg je voor een flinke dosis energie voor de rest van de dag.

's Avonds eet je heerlijke Spaanse gerechten bij Restaurant Brasa. Tap je eigen biertje of geniet van een lekker wijntje in een industriële omgeving.

Hippe ateliers en winkels

Tussendoor vul je de dag met de leukste activiteiten en bezienswaardigheden. Een plek waar je geweest moet zijn is de industriële woon- en werkwijk De Nieuwe Stad. Je vindt er verschillende ateliers, restaurants en winkels. Kruip knus voor de openhaard bij café-restaurant HOOG VUUR of kies voor het tegenovergestelde en zoek de gezelligheid op van het stadsstrand. Zandfoort aan de Eem zorgt voor een heerlijk vakantiegevoel midden in de stad.

Nieuwe stad

Foto: Marisa Broekhuizen

Sluit rustgevend de dag af

Bezoek aan het eind van de middag Hofje De Armen de Poth en geniet van de oase van rust. Maak een wandeling door de tuin van het eigentijdse rijksmonument. Als je nieuwsgierig bent naar meer informatie over het historische hofje kun je een rondleiding reserveren met een gids. Zo pak je ook nog wat geschiedenis mee tijdens je stedentrip.

Je hoeft dus niet ver te gaan voor een fijn weekendje weg. Ben je benieuwd naar wat Amersfoort nog meer te bieden heeft? Bekijk de website Tijd voor Amersfoort voor meer tips.