Op zoek naar een topcadeau voor je vrienden, familie of geliefde? Als geboren en getogen Amersfoorter vind ik het superleuk om een echt Amersfoorts cadeau te krijgen of te geven. Kun jij je hier ook in vinden? Stop met zoeken en neem snel een kijkje op ShopAmersfoort. In deze online etalage vind je alle Amersfoort-cadeaus op één plek. Als je hier geen origineel cadeau vandaan haalt, dan weet ik het ook niet meer... In deze blog deel ik mijn favorieten!

1. Amersfoortse Kalender

Amersfoortse kalender

Wow! Deze Amersfoortse kalender is gemaakt door stadsgids Inge van Amersfoortse Gidsen. Ieder jaar maakt zij 12 nieuwe aquarellen van haar favoriete plekken in de stad. Hoe leuk is dat? In de kalender staan weetjes en verhalen over de verschillende locaties. Een cadeautje wat zeker in de smaak gaat vallen.

Tip: er is een bijpassende set van 5 ansichtkaarten. Ik raad je aan om die er ook bij te bestellen!

2. Amersfoortse gin

Amersfoortste kadoos gin
Een gin-tastisch cadeau! Bij het Bergpaviljoen ben je voor een eigentijdse en Amersfoortse fles gin aan het juiste adres. Ze hebben drie verschillende soorten: de Trotse Teunis, de Hoopvolle Henk en de Machtige Maas. Alleen vanwege deze toffe namen wil je ze toch al cadeau geven? Aan de fles hangt een leuk kaartje met informatie over de naam en een zakje met heerlijke specerijen om je gin nog lekkerder te maken.

3. Atmosfeer - het boek

Amersfoortse cadeaus atomosfeer
Heb je vrienden of familie die van kunst én lezen houden? Dan is het boek ‘Atmosfeer’ over het Amersfoortse kunstenaarstrio Antal Bos, Thijs Trompert en Marisja Smit een enorme aanrader. Je wordt meegenomen in het inspirerende verhaal van drie kunstenaars die het festivalland veroveren en de openbare ruimte kleuren. Dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan. Het boek heeft 240 bladzijden en is verkrijgbaar als soft- of hardcover. Een cadeau dat zorgt voor veel leesplezier!

4. Handgemaakte tekeningen van Lex van Elten

Amersfoortse cadeaus lex tekening
In 2015 besloot Lex van Elten een tekening van het centrum van Amersfoort van bovenaf te maken. Vanaf dat moment kon hij niet meer stoppen met tekenen en maakte hij hier zijn beroep van. Zijn liefde voor onze stad en zijn vak zie je terug in zijn werk. Heb jij een vriend of vriendin die blij wordt van cadeaus in huis? Geef dan een prachtige tekening van Lex cadeau. Daar ga jij vast en zeker punten mee scoren ;-)

5. Ganzenbord, maar dan op zijn Amersfoorts

Amersfoortse cadeaus ganzenboord
Het Amersfoortse Ganzenbord is een bordspel dat bij spelletjesfanaten niet in de spellenkast mag ontbreken! Je begint bij de Sint-Joriskerk en wandelt over de stadsplattegrond van Amersfoort. Wie als eerste de toren beklimt, mag zich de winnaar noemen!

6. Huisportretten van Cornelis Bos

Amersfoortse cadeaus cornelis
Achter zijn bureau in het historische centrum van Amersfoort tekent Cornelis Bos prachtige portretten van bijzondere gebouwen. Verras jouw vrienden of familie met een tekening van hun eigen huis of kies uit één van de gave artprints. Wat ik zelf heel leuk vind aan de artprints, is dat je een uniek exemplaar krijgt. Handgesigneerd en genummerd: een echte limited edition dus!

En heel eerlijk. Stiekem zou ik dit cadeau ook voor mezelf kopen. Want zeg nou zelf... zo'n kunstwerk in de woonkamer ziet er toch supergaaf uit?

7. Rondje Amersfoort Likorettes

Amersfoortste cadeaus drank
‘Rondje Amersfoort’ bestaat uit vier verschillende likeuren met elk een Amersfoorts karakter. Het speciale van deze likeuren is dat de smaken gekoppeld zijn aan Amersfoortse gebouwen, plekken of gebeurtenissen. Oftewel: je proeft dus letterlijk de smaken én geschiedenis van onze stad. Het setje van vier miniaturen is een perfect cadeau voor liefhebbers van deze drank. Klaar om te proeven?

8. Alberts Streetwear

Amersfoortste cadeaus streetwear
Restaurant Alberts vind je aan de Hof in een van de mooiste monumentale panden van de binnenstad. Je kunt hier heerlijk eten (afhalen). Onlangs is Alberts een gave kledinglijn gestart onder de merknaam Alberts Streetwear. Ze hebben sweaters en t-shirts in de kleuren zwart, grijs, roze en groen. Een perfect cadeau voor mensen die hun garderobe willen uitbreiden met bijzondere kleding!

9. Blockprints van de Katoendrukkerij

katoendrukkerij amersfoort volmolen drukblokBij de Katoendrukkerij in de Volmolen kun je terecht voor workshops. Maar wist je ook dat je hier houten handgesneden drukblokken kunt halen? Ze zijn er in allerlei vormen en maten en vanaf 4 euro verkrijgbaar. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Kom dus vooral zelf een keertje langs om er eentje uit te kiezen!

10. Amersfoortse keitjes

Amersfoortse keitjes
Last but not least... Een karakteristiek Amersfoorts cadeautje waarmee je zoetekauwers erg blij maakt. Ik heb het natuurlijk over de Amersfoortse Keitjes. Waar je de lekkerste haalt? Bij Banketbakkerij de Jong aan de Utrechtseweg! Ze verkopen hier de echte originele keitjes in allerlei mooie verpakkingen. Je hoeft het eigenlijk al niet meer in te pakken. Vooral aan mensen die onze stad nog niet zo goed kennen, is het leuk om dit cadeau te doen.

Genoeg inspiratie op gedaan?

Op ShopAmersfoort.nl vind je nog veel meer leuke en unieke Amersfoortse cadeaus. Veel plezier met het geven en hele fijne feestdagen toegewenst!

Heb jij nog andere cadeausuggesties? Laat het ons weten via tijdvoor@amersfoort.nl.