Ga op een culinaire wereldreis in Amersfoort. Bij welk restaurant krijg jij het gevoel dat je even op reis bent?, zo vroegen we op onze keigezellige Facebookpagina. Dit zijn jullie favoriete culinaire reisbestemmingen in Amersfoort.

Griekenland

Ga naar Pallas Athene voor de lekkerste traditionele Griekse gerechten. In deze Griekse keuken wordt gebruikgemaakt van verse ingrediënten, zoals aubergines, courgettes, tomaten, artisjokken, verse kruiden, vis, schaaldieren, verschillende soorten vlees, olijven, kaas en yoghurt. Allemaal zo bereid dat je je voor eventjes in Griekenland waant.

Ook bij het eigentijdse Griekse restaurant Meat the Greek kan je genieten van de traditionele Griekse keuken en de Griekse gastvrijheid. Je vindt hier authentieke, populaire gerechten die je in Griekenland op elke straathoek kunt eten. Denk aan keftedakia (gehaktballetjes in tomatensaus) of stifado (stoofgerecht met sjalotjes).

Frankrijk

merlot amersfoort restaurantBij Merlot is de Franse keuken de basis. Aangevuld met invloeden uit andere keukens.De ingrediënten zijn vers, zoveel mogelijk lokaal en er zijn vega opties. Oh là là. Saillant detail: de keuken van Merlot wordt al jaren gewaardeerd door Michelin, Lekker, Gaultmillau en Grootspraak.

Spanje

Gaudis tapas
Zin in Spaanse sferen? Bij tapasrestaurant Gaudi’s ben je er in één hap. Er is iets met mini hapjes wat bij mij altijd voor instant vakantie vibes zorgt. Natuurlijk mag een kan sangria niet ontbreken om de sfeer te verhogen. Zet je vervolgens een Spaans muziekje op en sluit je tijdens het proeven je ogen, dan is Spanje ineens heel dichtbij. Olé!

Turkije en Kroatië

Bij restaurant Celik serveren ze Turkse en Kroatische gerechten. Twee reizen dus, voor de prijs van één. De grill en vis specialiteiten worden op traditionele manier bereid. Alleen al bij het lezen van de gerechten sıgara böreği en mini köfte ben ik weer even terug in Turkijke.

Azië

miyao amersfoort restaurantMi-Yao is naar eigen zeggen het kleinste restaurant van Amersfoort. En dat kan best wel eens kloppen, want het is inderdaad ontzettend knus. Je kunt er gerechten krijgen uit diverse Aziatische keukens. Wat het eigenlijk meer een rondreis door Azië maakt. Reistip: maak er een proeverij van met meerdere kleine gerechtjes.

Of waan je in Thailand bij The Streetfood Bar met traditioneel Thaise streetfood in de binnenstad van Amersfoort. Ook voor vega en vegan opties zit je hier op de goede plek!

Italië

De keuken van O Sole Mio heeft Sardijnse invloeden. Naast de bekende pasta’s en pizza’s (diverse bijzondere combi’s) kun je er verschillende Italiaanse specialiteiten verkrijgen. Bij alle gerechten staat naast de uitleg de Italiaanse naam. En daar hou ik van, want dan kun je het à la Eat Pray Love in je beste Italiaans bestellen. Triviaatje; O sole mio zit al sinds 1974 in Amersfoort.

Marokko en Libanon

habibi restaurant amersfoortArabische tapas, dat is waar Habibi bekend om staat. Denk dadels, honing, ras el hanout, saffraan, baklava, oranjebloesem, kebab, tajine en natuurlijk couscous. Kun je niet kiezen? Ga voor de 2 of 3 gangen proeverij en laat je verrassen.

Genoeg te kiezen!

Er zijn genoeg mogelijkheden in Amersfoort om via verrukkelijk eten een klein reisje te maken. Bestel je favoriete gerecht bij een van deze restaurants, proef en sluit even je ogen. Hmmm…

Missen we nog een passend restaurant? Laat het ons weten via tijdvoor@amersfoort.nl