Heb je net die cadeaustress achter de rug, moet je óók nog aan jezelf werken! Gelukkig is Amersfoort bij uitstek de plek om je plannen tot ver na Blue Monday te laten slagen. Wij geven je een duwtje in de goede voorneemrichting!

Meer bewegen

Databankweg 12K | Soesterweg 314

Watch out, 2023: dit jaar ga jij sporten! Enig probleempje: de sportschool is altijd te druk en je favoriete voetbalhelft is de derde. Zoek het eens hogerop: ga boulderen! Bij Kei Boulderhal De Hoef en Kei Boulderhal Wagenwerkplaats kan je echt boven jezelf uitstijgen.

Geen alcohol

Utrechtsestraat 47

Jouw plan voor het nieuwe jaar is glashelder: een maand lang geen alcohol en dan zie je wel verder. Lekker bezig. Maar wat nou als er écht ergens op geproost moet worden? Dan ga je naar Nix & Nix! Deze alcoholvrije slijterij zorgt ervoor dat jij geen (nieuwjaars-)borrel mist.

Vaker vegan

Bergstraat 6

Wat minder vlees op je bord is voor alle betrokken partijen een mooi voornemen. Gelukkig betekent het niet dat lekker eten ook van het menu verdwijnt. In de Keistad vind je talloze vegetarische en vegan eetopties. Een voorbeeld is het Bindicafé (foto). Naast volledig veganistisch is dit restaurant ook nog eens (waar mogelijk) biologisch.

Minder telefoon

Piet Mondriaanplein 59A

Verzamel jij in 2023 de discipline om die telefoon weg te leggen? Fantastisch plan, maar hoe? De enige oplossing lijkt ontsnappen naar een andere realiteit te zijn. Lucky you! Bij The VR Room vind je tien virtuele escaperooms voor jong én oud. Daar heb je niet eens de kans om op je telefoon te kijken.

Meer Amersfoort inspiratie nodig? - Bekijk dan deze blogs