Heb jij al een kijkje genomen bij De Proefzaak en The VR Room in Amersfoort? Deze nieuwe hotspots vind je op het monumentale spoorcomplex de Wagenwerkplaats. The VR Room is dé plek om ongedwongen met vriend(inn)en een potje te gamen en bij De Proefzaak kun je relaxen in de biergarten, maar ook ideaal borrelen of een hapje eten. Kortom: je bent hier aan het juiste adres voor een onvergetelijk uitje in onze stad!

Vanaf station Amersfoort Centraal loop je binnen 5 minuutjes naar de Wagenwerkplaats en bovengenoemde locaties toe. Ook met de fiets ben je er in no time. Wij gingen met Tijd voor Amersfoort langs en probeerden de activiteiten alvast voor je uit. In deze blog delen we alle ins en outs met je. Laat je ons weten of je binnenkort ook langsgaat?

Gek op escape rooms

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind escape rooms fantastisch om te spelen. Je bent actief bezig, lost puzzels op, gaat op zoek naar items en werkt veel samen. Ik zie het dan ook als een topactiviteit om te ondernemen met vriend(inn)en.

Het was de eerste keer dat ik een VR Escape Room ging spelen. Ik was dus heel benieuwd hoe dit zou uitpakken. We konden kiezen uit maar liefst 13 spellen, die ieder ongeveer 60 minuten duren. Ik geef toe dat ik een beetje een watje ben... Het thema ‘horror’ was dus niets voor mij en viel direct af. Gelukkig is er voor ieder wat wils. Wij kozen een uitdagende escape room: Alice in Wonderland!

Per game kunnen maximaal 6 personen meespelen. Goed om te weten: er is ruimte om 4 escape rooms tegelijkertijd te spelen. Ben je met een grote groep? Dan kun je dus met 24 personen tegelijkertijd starten. 

VR-bril op en gooaan met die banaan

Wat kun je verwachten als je gaat spelen? Je krijgt eerst een VR-bril op en in iedere hand een controller. Bij de uitleg van de medewerker van The VR Room raakte ik stiekem een beetje in paniek. Er zijn zoveel dingen die je voor je gevoel 'moet' onthouden. Hier moet je echt even doorheen. Zodra je gaat oefenen, merk je dat het steeds makkelijker gaat en je handiger wordt in het spel.

Wat mij een gelukkig mens maakte, is dat er extraatjes zijn binnen het spel. Zo konden we als team op zoek gaan naar easter eggs. Eigenlijk moet je die zien als een soort trofeeën. Voor het verloop van het spel zelf heb je er niets aan, maar het is gewoon leuk om ze te ontdekken.

Stap een andere wereld in

Daar gingen we! We traden de wondere wereld van Alice in Wonderland in. De graphics waren echt fantastisch. Ik kreeg er een beetje droomvlucht vibes van. Je hoeft geen diehard gamer te zijn om dit tof te vinden.

Soms had ik echt het idee dat ik zelf onderdeel van het spel was. Zo’n gevoel had ik nog nooit eerder meegemaakt. Het lijkt alsof je echte handen hebt in het spel en je moest bukken om spullen op te pakken. High fives geven was ook mogelijk, al wilden mijn teamgenoten die niet altijd geven… Flauw hè?

Plof neer in de biergarten

Na al dat harde werken, hadden we zeker een borrel verdiend. Daar is alle ruimte voor. Als je The VR Room uitloopt, sta je in De Proefzaak. Hier kun je van het zonnetje genieten in de biergarten of binnen in een bijzonder decor aan een fijn tafeltje aanschuiven.

Wij bestelden bitterballen met een koud biertje en proostten op ons uitmuntende teamwork. Een geslaagde avond dus.

Challenge accepted!

Ga de uitdaging aan, trommel je vriend(inn)en, collega’s of familie op en reserveer jouw VR Escape Room. Ik raad je echt aan om voor de volledige beleving te gaan en dus ook nog even na te borrelen bij De Proefzaak. Met wie ga jij deze nieuwe plekken in Amersfoort uitvinden?Boek je VR Escape Room

Combineer met een borrel bij De Proefzaak