Ben jIj erbIj?

Op maandag 27 november vindt in Sportcomplex Amerena het Amersfoort Sportgala plaats! Het belooft een middag én avond te worden waar het ontdekken en beleven van de sport en het waarderen van sportprestaties centraal staan. 

 

Houd 27 november alvast vrij in je agenda! Begin oktober komt op deze site meer informatie over het programma en de mogelijkheid om je aan te melden. Je kunt vanaf nu wel bijzondere sportprestatie(s) aanleveren. 

Ken jIj (Iemand met) een bIjzondere sportprestatIe?

Tijdens het Sportgala zetten we graag bijzondere sportprestaties in het zonnetje. Daarom zijn we nu al op zoek naar sportkampioenen of mensen die het afgelopen jaar iets moois voor de sport hebben gedaan.

Ken je iemand (of een team) die kampioen is geworden? Een supervrijwilliger bij een club, iemand die een bijzonder jubileum viert? Of een trainer die jou in de sport enorm gestimuleerd heeft? Of misschien ken je iemand die een uniek sportproject in de stad heeft opgezet?

Meld die persoon of dat team aan via de onderstaande button. Let op; aanmelden kan tot en met vrijdag 27 oktober. Geef een korte omschrijving van de prestatie of het verhaal. Nog mooier als je er beeldmateriaal bij aan kunt leveren! Mocht je filmbeelden hebben dan kun je die in een aparte mail naar ons sturen: info@amersfoortsportgala.nl. Vermeld er wel bij om welke sportprestatie het gaat. 

De ingezonden beelden gebruiken we, naast het beoordelen van de sportprestatie, ook om een aansprekende film te maken die op de avond getoond wordt. Met het inzenden van beeldmateriaal geef je ons het recht de beelden te gebruiken voor communicatiedoeleinden tijdens het Sportgala.

Lees verder
Aanmelden
Marathon Amersfoort 2023

Programma 2023

Het programma ziet er op hoofdlijnen als volgt uit (in oktober volgt meer informatie): 
 
16:30 – 17:30 uur      Middagprogramma voor de jeugd 

 

20:00 – 22:00 uur      Start van het avondprogramma voor volwassenen; sporters, vrijwilligers en talenten van sportverenigingen en de topsport. Tevens uitreiking van sportpenningen in brons, zilver en goud.

 

 

TerugblIk 2022

Een mooI sportjaar voor Amersfoort

Het Sportgala Festival Editie 2022 vond voor het eerst in 2 jaar weer live plaats in Theater Flint. Met meer dan 700 bezoekers verspreid over de middag en avond werd het een succesvolle dag. 

De opzet was wat anders dan andere jaren. Er was gekozen voor een bredere opzet en kende verschillende (sportieve) onderdelen. Het publiek kon de sport zelf beleven door aan verschillende sportactiviteiten deel te nemen.

Naast de uitreiking van Sportpenningen aan sportkampioenen, was er meer aandacht voor talent, bijzondere inzet van vrijwilligers en prestaties van verenigingen. 

Lees verder
Bekijk de hele video
Sportgala terugblik 2022 YT2
  • Sportgala terugblik 2022 YT2

FAQ

Amersfoortse Sportfoto van het Jaar

SchrIjf je In

Ben jij een enthousiaste amateur of professionele fotograaf met een liefde voor de sport? Dan is dit jouw kans om je talent te tonen en deel te nemen aan de wedstrijd Amersfoortse Sportfoto van het Jaar! 

De fotowedstrijd wordt georganiseerd door het Amersfoortse Sportgala en is een eerbetoon aan de kracht en schoonheid van sport, vastgelegd in beeld. Of je nu een professional of een enthousiaste amateurfotograaf bent, wij nodigen jou uit om jouw meest inspirerende sportfoto's in te zenden.  

Lees verder
Doe mee

Contactgegevens

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Mail dan naar info@amersfoortsportgala.nl 

 

Achtergrond InformatIe

Het Sportgala is een initiatief van Gemeente Amersfoort, SRO (Sport, Recreatie en Onderwijsvoorzieningen) en de Amersfoortse Sportfederatie (ASF). Het Sportgala wordt in 2023 voor de 13e keer georganiseerd. 

 

Mis niks in Amersfoort

Wekelijks de leukste to do's in Amersfoort in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Al meer dan 16.000 Amersfoort-fans gingen je voor.