Genieten aan het water

Eemhaven Amersfoort is de ‘ankerplaats’ voor de pleziervaart van de Randmeren én voor campers. Uniek gelegen aan de voet van de eeuwenoude Koppelpoort. Geniet van de sfeer, het water, de schepen en de vrolijke mensen.

Je bent van harte welkom om op uw eigen boot te overnachten in de Eemhaven. Hieronder vind je praktische informatie. 

 

De Eemhaven

Direct aan de haven grenzen gezellige gebieden als het Eemplein, met onder andere Kunsthal KAdE, en De Nieuwe Stad. Beide met hun eigen unieke karakter. Ook loop je vanaf de haven zo onder de Koppelpoort door, het oude Middeleeuwse centrum van Amersfoort in. Heb je meer behoefte aan rust en natuur? Wandel dan de andere kant op en ontdek het prachtige natuurgebied langs de Eem.

 

Lees verder
Meer info

Praktische informatie

Faciliteiten
De moderne passantenhaven heeft alle faciliteiten voor een aangenaam verblijf en biedt plaats aan zowel kleinere als grotere boten (tot 20 meter lengte, 2 meter diepgang en een kruiphoogte van maximaal 7,20 meter).

Je kunt direct vrij gebruik maken van alle faciliteiten (elektra, water, douches, toiletten, vuilcontainers, vuilwaterpomp, oliehoudend waterpomp), maar vanaf 16.00 uur is een vergunning verplicht. Deze vergunning verkrijg je door jouw gegevens in te vullen en jouw havengeld(en) te betalen in de “Blue water app” (downloaden in de appstore) of ter plaatsen via de automaat (naast sanitair gebouw).

*In de winterperiode is het sanitair gebouw gesloten. Kijk voor informatie op de publicatieborden, halverwege de passantensteiger op de kade en bij het sanitair gebouw.

 

Tarieven 
Het tarief over de periode van 1 april tot 1 november bedraagt € 1,47 per strekkende meter en over de periode van 1 november tot 1 april € 0,74 per strekkende meter, inclusief de mogelijkheid om gebruik te maken van genoemde faciliteiten.
Het tarief van de camperplaats bedraagt € 12,- per camper, per dag gedurende het gehele jaar (we maken hier dus geen onderscheid in lengte).

*Tarieven 2024

 

Bruggen
Van 1 april tot 1 november worden de Koppelbrug en de Kwekersbrug dagelijks bediend tussen 9.00 uur en 20.00 uur. Alleen tussen 16.30 uur en 17.30 uur zijn de bruggen gesloten. Dit in verband met de spits. De brugwachter is te bereiken op (033) 461 57 97. 

*In de winterperiode worden de bruggen alleen op afspraak bediend.

 

Contact
De (dienstdoende) havenmeester komt dagelijks meerdere keren langs. Kijk voor informatie op het publicatiebord, halverwege de passantensteiger op de kade en bij het sanitair gebouw.

Kantoor haven- en marktmeester: Hof 2 (naast de Sint Joriskerk).
Telefoonnummer: (033) 469 50 70.

                        

Kom een lekker hapje eten - Ontdek de restaurants in de Eemhaven

Blijf gezellig overnachten