In dé winkelstraat van Amersfoort steek je jezelf van top tot teen in het nieuw tijdens een dagje winkelen met vriendinnen. Uiteraard vind je hier alle bekende ketens, maar die weet jij als doorgewinterde fashionista zelf ook wel te vinden. Ik neem je daarom mee naar een paar lokale boetiekjes die echt op je shopping shortlist thuishoren.

Reuring

Bij het Amersfoortse Reuring vind je te gekke items om je basisgarderobe mee aan te vullen. Zoals dat ene jack dat overal bij past, chique top of stoere boots. Je kunt er ook super-de-luxe private shoppen. En dan gaan ze er all the way met thema’s als breakfast-club, candlelight-diner of een vrijmibo-shopping spree.

Keizerin

Op zoek naar de allermooiste en hipste duurzame merken? Bij Keizerin verkopen ze merken als ArmedAngels, Givn, Gola, Organication, SKFK en Thinking Mu. En ook aan toffe schoenen is gedacht. Je vindt hier kleurrijke looks waar je compleet de show mee steelt.  

Eigenaar8

Ben je een interieurjunkie? Loop dan zeker even binnen bij Eigenaar8. Hier vind je unieke eyecatchers voor thuis. Denk aan merken als de HKliving en vintage design van Louis van Teeffelen, Pastoe, Artifort, Cadovius, Gelderland en nog veel meer. Vond je hen eerst alleen bij Vintage Friends op de Textielweg, nu hebben ze ook deze mini store op de Langestraat.

Dol op vintage shoppen? Wij verzamelden de 12 leukste vintage winkels van Amersfoort.

KLOOS Amersfoort

KLOOS is een begrip in Amersfoort en heeft rekken vol bekende en hippe nieuwe merken. Met een kop koffie en persoonlijke aandacht helpen ze je graag bij het samenstellen van de perfecte outfit. Van looks om mee te knallen tot comfy ik-blijf-vandaag-thuis setjes.

H.W. Mur

H.W. Mur is waarschijnlijk het meest schattige winkeltje van Amersfoort. Deze speciaalzaak in breiwol, handwerken en quiltstoffen zit in het meest mooie zachtgroene pandje op de Langestraat en bestaat al sinds 1953. Voor al je hippe handwerk, knitwear en DIY-projecten.

Boekhandel Veenendaal

Ben je net als ik een boekenwurm? Dan kun je bij Boekhandel Veenendaal urenlang rondstruinen. Waar ik het meest van hou zijn de kleine handgeschreven briefjes op de boeken, met recensies van de medewerkers. It’s all in the details people!

Flink wezen shoppen en zin in een snelle hap of lekker lange lunch? Hier moet je zijn op de Langestraat. Benieuwd hoe ‘ie aan z’n naam is gekomen en wie er ooit op de Langestraat woonden? Je leest het in deze blog.