Draag jij graag iets anders dan de massa? Ben je altijd op zoek naar unieke items die niet iedereen al in de kast heeft hangen? Dan is de Krommestraat echt wat voor jou. In het meest gezellige straatje van Amersfoort vind je een knusse sfeer en diverse lokale winkels in authentieke pandjes. Advies nodig? De ondernemers nemen er nog echt de tijd voor je. Bij deze 5 leuke winkels kun je je van top tot teen in het nieuw steken:

Roots

Krommestraat - Winkels - Roots
Van hippe streetwear tot die ene kekke jurk; Roots heeft een verrassend assortiment dat nét even anders is dan de kleding die je in ketens tegenkomt. De merken zijn mooi en helemaal hip. O, en de schoenen! Die zijn om te smullen. Naar binnen gaan en met lege handen vertrekken is vrijwel onmogelijk.

Las Lunas

Krommestraat - Winkels - Las Lunas
Bij Las Lunas staat de personal shopping experience hoog in het vaandel; de koffie staat voor je klaar. Met merken uit Ibiza, Denemarken, Italië, Londen en L.A. ben je verzekerd van unieke items. Of je nu op zoek bent naar een eyecatcher voor dat ene feestje, een te gek jasje of stukken om je dagelijkse outfit wat meer oempf te geven. Hier ga je het zeker vinden.  

The Little Shop of Colours

Krommestraat - Winkels - Little Shop Of Colours
‘Life is too short to wear boring clothes’, is de lijfspreuk van The Little Shop of Colours. Loop je dit leuke boetiekje binnen, dan begrijp je direct wat ze daarmee bedoelen. Overal zie je kleurrijke jurken met prachtige printjes. Schoenen, hoedjes, tassen, pins, sieraden en fluffy petticoats. Ze hebben er élk denkbare accessoire. Naast kleding vind je er ook geweldige hebbedingetjes om je huis mee op te leuken.

Tara Boeddha

Krommestraat - Winkels - Tara Boeddha
Ben je op zoek naar inzichtkaarten vol wijsheden, een edelsteen passend bij jouw persoonlijkheid, nieuwe yogamat of inspirerende boeken? Bij Tara Boeddha ben je aan het juiste adres. Zelf ben ik dol op de etherische oliën voor in mijn diffuser en ik ga er graag heen voor een origineel cadeau. De raamkristallen bijvoorbeeld, zijn werkelijk prachtig. Je hangt ze voor je raam (duh!) en zodra de zon erdoorheen schijnt, projecteert het kristal kleine regenboogjes op je plafond en muren. Betoverend mooi vind ik dat. 

Velvet Music

Krommestraat - Winkels - Velvet Music
Muziekliefhebbers mogen Velvet echt niet overslaan. Je vindt er vinyl (nieuw en tweedehands) in alle genres, maar ook cd’s. Al vind ik zelf het geluid wat je hoort, zodra je een plaat opzet, heerlijk kneuterig klinken. Pure nostalgie! Bovendien, wat is nu fijner dan een middagje neuzen en dan die ene langgezochte plaat vinden. Geen zin om te zoeken? De vakkundige medewerkers helpen je graag.  

Bij een dagje winkelen met vriendinnen in onze historische binnenstad, hoort uiteraard een hapje eten. Op de Krommestraat kun je bij verschillende eetgelegenheden terecht. Een kickstart ontbijt om je shopping spree mee te beginnen. Lekkere lunchadresjes voor die welverdiende pauze. Borrelen met cocktails en sfeervolle restaurants om uitgebreid dineren. Op de Krommestraat kan het allemaal! Check alle leuke adresjes hier: klikkerdeklik

Spieken op de Krommestraat? Local Lysanne neemt je in deze video mee naar haar favorieten.