Onder de locals staat het Lieve Vrouwekerkhof vooral bekend om haar gezellige terrassen, goede keukens en Lange Jan. Maar op het gebied van geschiedenis en cultuur kun je hier ook van alles ontdekken. Tijd voor een lesje historie, dus! Daarna? Tijd voor gezelligheid!

KABOEM

De Onze Lieve Vrouwetoren is een van de eyecatchers van de stad. Met een hoogte van 98 meter is haar schoonheid moeilijk te missen. Wat lang niet iedereen weet, is dat het plein waar zij aan ligt een explosieve geschiedenis heeft. In de bestrating zijn de contouren zichtbaar die aangeven waar vroeger de Onze Lieve Vrouwekapel stond. In de 18e eeuw werden hier granaten en buskruit bewaard. Tot, op een desastreuze dag in 1787, een onfortuinlijk vonkje de boel tot ontploffing bracht. 

Links: De Onze Lieve Vrouwetoren van boven. Rechts: evenement Film Onder De Toren

 

Gekke vraag

Was die explosie misschien zo erg nog niet? Des te meer ruimte is er nu voor evenementen en terrassen! Te beginnen bij Stadscafé, waar je de hele dag terecht kunt voor een heerlijk ontbijtje, lunch, diner of drankjes. Bij Long John’s kun je ook all day every day neerstrijken voor een ontbijtbuffet, lunch, goede burger of borrel. Ben je op bezoek in Amersfoort? Dan is een hotelkamer van Long John’s de perfecte, centraal gelegen uitvalsbasis om de stad te ontdekken. 

 

wow!

Voor hulp bij het uitstippelen van jouw stadssafari stap je binnen bij het VVV-kantoor. Meld jezelf bijvoorbeeld aan voor een van hun tours, zoals het beklimmen van de Onze Lieve Vrouwetoren. Kost je 346 treden, maar dan heb je ook wat: een buitengewoon panorama. Mooi hè? Dat wauw-gevoel houd je vast bij een van de theatervoorstellingen of films bij De Lieve Vrouw. Ook wow: iedere vrijdag vindt er een bloemenmarkt plaats op het plein. Van 07:30 tot 13:00 uur scoor jij planten en bloemen potjevol geur en kleur.

Natuurwijn @ Marktzicht

 

Sip back and relax

Ben jij al op de natuurwijn-trein gesprongen? Dan moet je bij Marktzicht zijn! Zit je liever op de bierfiets? Werp dan een blik op de lange lijst met speciaalbiertjes. Borrelen is minstens net zo goed te doen bij Papa’s Bar. Hier zak je weg in een heerlijke loungestoel met een glas whisky of cocktail in de hand. Begint de maag te rommelen? Loop dan door naar Anne’s Street Food & Bar. Hier bestel je het beste van de wereldwijdestreetfood cultuur. Om te delen! Houd je je eten liever voor jezelf? Dan passen de malse grillgerechten van De Vier Broers misschien beter bij je.

Anne's Street Food& Bar

 

Ontdek meer (winkel)gebIeden

Winkelen aan 't water In Emiclaer

Winkelen aan 't water In Emiclaer

3x op pad met Het Gilde

3x op pad met Het Gilde

Volg de Oogappels wandelroute

Volg de Oogappels wandelroute