Stel je voor: jij en je geliefde, hand in hand, dwalend door eeuwenoude straatjes en langs prachtige grachtjes. Dat is wat je te wachten staat als je kiest voor een romantisch weekendje weg in Amersfoort, dé perfecte bestemming om samen onvergetelijke herinneringen te maken. 

Een warm welkom

Jullie romantische weekendje weg start met een warm welkom in het Mercure Hotel. Gastvrijheid en luxe gaan hier hand in hand. Trek ’s avonds gezellig een wijntje (of een fles champagne) open en geniet van het adembenemende uitzicht over de stad. Wat dit hotel extra bijzonder maakt, is de mogelijkheid om te genieten van een romantisch nachtje weg met een eigen jacuzzi op je kamer. Een oase van ontspanning wacht op jullie!

Boek direct bij het hotel

Of reserveer een kamer via Booking.com

Samen schatzoeken

Amersfoort is een stad vol charme. Verken samen de pittoreske grachten en middeleeuwse straatjes en je komt vanzelf in een roze bubbel terecht. Wie zegt dat Giethoorn het Venetië van Nederland is? Stap in een boot van Waterlijn Amersfoort en duik in alle verhalen die de stad herbergt. Samen tot grote hoogte stijgen? Boek dan een beklimming van de betoverende Onze Lieve Vrouwetoren. Jullie bestijgen maar liefst 346 treden om vervolgens samen 'on top of the city' te zijn. 

Links: boottocht Waterlijn Amersfoort, Rechts: Onze Lieve Vrouwetoren

Romantisch uIt eten

Een romantisch weekendje weg is niet compleet zonder een heerlijk diner bij kaarslicht. Amersfoort heeft een overvloed aan romantische restaurants waar je kunt genieten van gastronomische hoogstandjes. Bij De Saffraan dineer je op een boot, een unieke ervaring! Dit pareltje is in het verleden geprezen met een Michelin-ster. Of proef de sfeer van Frankrijk bij Marie. De Fransen weten immers als geen ander hoe je de liefde viert. 

De Saffraan

Ultiem bonden op jullIe manIer

Voor de avontuurlijke stellen biedt Amersfoort romantische uitjes in overvloed. Raken jullie nooit uitgepraat over inspirerende kunst? Dan is Kunsthal KAdE dé plek waar jullie optimaal connecten. Je vindt hier (inter)nationale exposities die je aan het denken zetten over hedendaagse thema’s. Of neem jouw significant otter, eh… other mee naar DierenPark Amersfoort. Verwonder je samen over de schattige diertjes, zoals de otters die hand in hand slapen.

Nog twee romantische uItjes dan!

We willen het jullie niet te lastig maken, maar deze twee tips kunnen we niet voor ons houden. Bij Wijnbar Zuster Margaux kun je een high wine reserveren. Hierbij worden vier halve glazen witte en rode wijn geschonken met daarbij passende gerechtjes. Genieten! Of ga de strijd met elkaar aan tijdens een potje pool bij The Break. Alleen geschikt voor koppels die goed tegen hun verlies kunnen. 😉 Uitgespeeld? Een paar deuren verder cheersen jullie op een geslaagd tripje bij het sfeervolle Brel.

Links: The Break, Rechts: Wijnbar Zuster Margaux
 
Waar wacht je nog op? Verras jouw partner met een romantisch weekendje weg naar Amersfoort. Overslaande vonkjes gegarandeerd!
 

Nog meer momenten om nooit meer te vergeten