Begin je dag goed en ontbijt eens buiten de deur! Het centrum van Amersfoort heeft genoeg plekken waar je een verrukkelijk ontbijtje kunt scoren. Ga je voor een taartje, of hou je meer van pannenkoeken, croissants, smoothies of yoghurt? Keuze genoeg. ;-) Ik heb drie van mijn favoriete plekjes om te ontbijten in Amersfoort voor jullie op een rijtje gezet. Een goede start van je dag is 100% gegarandeerd! 

ZUID

Paviljoen ZUID zit op de Leusderweg in het zogeheten Postzegelpark. Alles wat ze daar verkopen is puur, biologisch en lokaal. De menukaart is zeer divers, dus voor ieder wat wils! In de bijbehorende tuin kan je heerlijk vertoeven.

Er is een speelplaats voor kinderen, dus zij zullen het ook geweldig vinden. Ik heb genoten van scrambled eggs, wentelteefjes, verse jus en een goede kop koffie. Na het eten kan je nog even rondneuzen in de winkel met woonaccessoires, sieraden en kleding. Zeker de moeite waard!

Juffrouw Jacoba

Deze creperie zit vlakbij de Onze Lieve Vrouwetoren, aan de Krankeledenstraat. Je verwacht het niet, maar aan de achterkant hebben ze een prachtig terras aan het water waar je in alle rust kan genieten van je ontbijt.

Ze hebben een ruim assortiment aan crèpes, wentelteefjes en galettes, maar je kan er ook terecht voor een sandwich of uitsmijter. Ik heb genoten van de galette Complète, een smoothie en een cappucchino. De galettes worden gemaakt van boekweitmeel, dus ook met een glutenallergie kan je bij Juffrouw Jacoba genieten!

Brood & Zoets

De naam zegt het al: ze hebben niet alleen een ontbijt, maar ook de lekkerste taartjes. Brood & Zoets zit op de Mooierstraat, vlakbij de winkelstraat van Amersfoort. Ze hebben heerlijke croissants, smoothies en een yoghurtbowl. Ik heb gekozen voor de kleurrijke yoghurtbowl met fruit en zaden. Daarnaast heb ik genoten van vier kleine taartjes als toetje. Een heerlijke start van je dag met uitzicht op de Amersfoortse gracht!

Ben jij ook zo gek op buiten de deur ontbijten? Laat ons weten wat jouw favoriete ontbijttentjes zijn via tijdvoor@amersfoort.nl.