Tegenwoordig is suppen een enorme trend in Nederland. Dat is wel begrijpelijk. In ons land hebben we namelijk prachtige grachten, rivieren en meren. Maar heb je wel eens gehoord van de combinatie suppen en yoga? In Amersfoort kan het! Aloha Sup Club, opgericht door Bo en Mariette, organiseert deze superleuke activiteit. Een perfect uitje om samen met vriendinnen te doen tijdens je bezoek aan onze stad. Zo nam ik één van mijn beste vriendinnen, Lisette Driessen, mee!

Je kunt met Aloha Sup Club op verschillende plekken een yogales op het SUP board volgen. Het hele jaar door! Ik wilde een keer wat anders dan het varen door de stad, zoals we al eerder met de kano hebben gedaan. Vandaar dat we op avontuur gingen naar Amersfoort Vathorst, waar de nieuwe wijk De Laak ligt. Hier kun je langs de weilanden varen of op ontdekkingstocht door de moderne grachtenwijk. Lisette en ik kozen voor het eerste, omdat we benieuwd waren naar het fantastische natuurgebied.

Goed om te weten: ze kunnen je vanaf het centrum van Amersfoort met de auto oppikken. Lekker makkelijk dus als je met de trein komt!

Ready to SUP!

suppen yoga water mensenEn daar stonden we dan. Klaar om te suppen! Toen ik bij het water stond, was ik heel bang dat ik zou omvallen en weer kletsnat in de auto terug naar huis moest rijden. Gelukkig is dat niet gebeurd! Als je omvalt, dan heb je wel hele gekke dingen gedaan… Suppen is dus ook geschikt voor de klunzige mensen onder ons! ;-)

Terwijl je je aan het voorbereiden bent, vertelt Bo je wat meer over de sport. Suppen is een watersport activiteit waarbij je gebruik maakt van een mega opblaasbare surfplank. Het is een dikkere en grotere plank dan een normale surfplank, maar ook hierop ben je continu op zoek naar balans. Je verplaatst je door te peddelen.

Ben je een echte waaghals? Dan ga je natuurlijk gewoon rechtop staan. De veilige manieren om gebruik te maken van een SUP board zijn zittend of hurkend op je knieën.

Uit liefde voor de sport ontstaan

alohasup amersfoort oprichtersWat ik zelf heel mooi vind aan Aloha Sup Club, is dat Mariette en Bo vanuit hun liefde voor de sport het bedrijf hebben opgericht. Leuk weetje: het zijn moeder en dochter! Het suppen begon als een hobby, totdat een vriendin van hen vroeg om het SUP board een keer te lenen. Vanaf dat moment gingen ze het ook aan anderen verhuren. Mariette geeft al regelmatig yoga- en pilatesles met haar bedrijf Food to Fit. Het ontstaan van Aloha Sub Club zorgde ervoor dat ze haar passies (voor yoga en suppen) kon combineren.

Terwijl je aan het peddelen bent door De Laak, komt de gedrevenheid van deze twee toppers duidelijk naar voren. Ze zijn heel vriendelijk, vertellen van alles over het gebied waar je vaart en geen vraag is te veel voor ze!

Helder water, dieren spotten en volop relaxen!

natuur amersfoort suppenDe vaarroute door de weilanden is een aanrader. Het water is heel helder. Zo zie je de vissen zwemmen en mooie onderwaterplanten. Ook langs het water is veel te zien. Boerderijdieren, watervlootjes, libellen en bloemen in alle kleuren van de regenboog. De wind waait door het riet en dat geeft een relaxt en rustgevend geluid. Als je even zen wilt worden, dan zit je hier helemaal goed.

De perfecte workout

yoga op het water meiden amersfoortNa dertig minuten varen kom je uit bij een vlonder, waar je de sup kunt vastmaken. De yogales doe je echt op de sup zelf en is voor iedereen goed te volgen. Ik heb zelf namelijk een blessure aan mijn kruisbanden gehad en kon gewoon meedoen. Wees maar niet bang… ook tijdens de yogales val je niet van de sup af!

Ook goed om te weten: de vetverbranding is hoog. Je moet je evenwicht bewaren en gebruikt bijna alle spieren in je lichaam. Het meeste werk doe je met je benen, maar je gebruikt ook veel je armen en traint je core.

Meer weten?

De tijd vliegt voorbij en voor je het weet ben je weer terug. Mocht je naar Amersfoort komen en je bent een beetje sportief, dan raad ik je echt aan om dit te doen. Je bent niet alleen sportief bezig, maar krijgt ook een uniek stukje Amersfoort te zien!

Durf jij dit avontuur wel aan te gaan? Meer informatie vind je op www.alohasupclub.nl. Of stuur ze een bericht via alohasupclubnl@gmail.com