Waldo neemt je in zijn video’s mee langs de pracht en kracht van Amersfoort. Deze keer duikt hij, samen met partner in crime Pim, de wondere wereld in van... het perfecte vriendinnenuitje in Amersfoort. Want zeg nou zelf, wie kunnen dat nu beter dan twee mannen? ;)

Waldo en Pim doken, gewapend met whiteboard en markers, de straten van Amersfoort op. Doel? Vrouwen vragen wat zij de leukste activiteiten, bezienswaardigheden of evenementen vinden tijdens een vriendinnenweekend. Met als leuk extraatje: de activiteit met de meeste stemmen zélf uitproberen...

De top 5

Na een rondje door de stad komen Waldo en Pim, na hun zeer representatieve onderzoek, met een mooie lijst van leuke dingen om te doen tijdens het perfecte vriendinnenweekend.

1. Cocktails drinken

Wat zullen de mannen gebaald hebben toen de absolute nummer 1 het drinken van lekkere cocktails bleek te zijn... Maar beloofd is beloofd en deze populaire activiteit hebben de mannen toch echt ondergaan. Al denk ik niet dat ze de dag afsluiten met een frisse cocktail op het mooie terras van de Boothill Saloon heel vervelend hebben gevonden...

Waldo vriendinnenweekend drankje doen
Meer lekkere cocktails drink je onder andere bij:

2. Pizza eten

De tip die gegeven werd was lekker pizza eten. In Amersfoort heb je genoeg goede pizzeria's. Extra leuk is het wel om deze zomer te eten bij pop-up restaurant Bombari. Dit restaurant vind je deze zomer namelijk op de Inspiratieboot, ja een écht boot, in de Eemhaven. Hoe tof is dat?

3. Shoppen bij kleine, lokale ondernemers

Iedere stad heeft de grote welbekende winkelketens. Maar het is natuurlijk extra leuk om de zijstraatjes in te duiken en op zoek te gaan naar die lokale winkeltjes. Ga bijvoorbeeld eens naar de Krommestraat of een van de andere zijstraatjes van de Langestraat. Een aantal van onze favoriete boetiekjes hebben we hier al op een rij gezet.

Waldo vriendinnenweekend shoppen

4. Rondvaart

De stad van een heel andere kant bekijken doe je met een rondvaart door de Amersfoortse grachten. Stap gezellig op een van de boten van Waterlijn en laat je meeslepen in het verleden van de stad. Wil je het wat actiever? Huur dan een kano en ontdek zelf de stad vanaf het water. Beloofd: het is adem...benemend...mooi!

5. Borreltour door de stad

Kies van tevoren leuke kroegjes uit of ga op de bonnefooi. Tip: drink op ieder plein een borrel! Start bijvoorbeeld op de Appelmarkt, ga vervolgens naar de Groenmarkt, strijk neer op de Hof en sluit af aan de voet van de Lange Jan op het Lieve Vrouweplein. Ook een bijzondere locatie: het Krankeledenplantsoen. Op deze laatste plek genoten Waldo en Pim van hun welverdiende cocktail.