Je weet wat ze zeggen over ontbijten: het is de belangrijkste maaltijd van de dag. En waar je mij in de ochtend voor mag wakker maken? American pancakes natuurlijk. Deze pannenkoekjes zijn wat luchtiger en dikker dan onze eigen oer-Hollandse variant, maar *zucht* wat zijn ze lekker. In Amersfoort kun je ze bij verschillende restaurants bestellen. In deze blog delen wij een aantal van onze favorieten...

 

1. HANA Coffee & Hotcakes

Bij HANA laten ze zich inspireren door verschillende culturen. En dat proef je! Wat speciaal aan deze zaak is, is dat je hier hartige varianten van de american pancakes kunt bestellen. Zo hebben ze pancakes met zalm, avocado of crispy chicken. Zoals je op de foto hierboven ziet, zien de zoete pancakes er ook verrukkelijk uit. Links zie je die met banaan en pindakaas en rechts met chocolade en banaan. Als je daar niet gelukkig van wordt!

Adres: Leusderweg 112

2. 30ML Amersfoort

You had me at bacon... Bij 30ML maken ze heerlijke pancakes, waar je bacon in de mix kunt toevoegen. Een win-winsituatie, toch? Ook hebben ze vaak een deluxe versie. Dit is een special die vaak per seizoen wisselt. De special op het moment: romige witte chocolademascarpone, een verrukkelijke aardbeiencoulis en verse seizoensvruchten. Hmmmm dat klinkt erg goed!

Adres: Arnhemsestraat 2

De keuze is reuze…

We hebben een scala aan unieke restaurants in Amersfoort. Hoogstwaarschijnlijk zijn er nog veel meer zaken waar je dit Amerikaanse ontbijtje kunt bestellen of afhalen. Heb jij een goede tip? Laat het ons vooral weten via tijdvoor@amersfoort.nl en misschien staat jouw favoriet binnenkort ook in deze blog!