De lekkerste biologische restaurants van Amersfoort

Christel Rengers

Duurzaam, lokaal en biologisch eten wordt steeds populairder. En dat is niet zo gek, want door te kiezen voor producten uit deze categorieën lever je een positieve bijdrage aan de aarde en het klimaat. Ook wel stemmen met je vork genoemd. Het is iets wat je thuis elke dag kunt doen en dus ook als je uit eten gaat. Deze zeven restaurants in Amersfoort kiezen bewust voor zoveel mogelijk duurzame, lokale en biologische producten.

Madiba Kitchen

Door bij Madiba Kitchen te eten draag je niet alleen bij aan de aarde, maar ook aan de vele maatschappelijke projecten van Madiba. En dat zijn er nogal wat! Van kledingbank tot gratis huiswerkbegeleiding, sociale activiteiten en de Madibabus. Eigenlijk teveel om op te noemen. Nieuwsgierig geworden naar Madiba? Lees hier wat ze allemaal doen voor wijk en medemens. Het is enorm inspirerend. Tip: kom vooral eens de authentieke ous-cous proeven.

Bindi café

‘The future is vegan’ heeft Bindi als leus. Alleen al daarom mogen ze niet ontbreken in dit lijstje. Want minder vlees eten heeft een grote invloed op het klimaat. Van de Bindiburger, bowl of taco tot smoothies en shotjes; ze hebben het er allemaal. Vergeet ook niet een taartje te proeven als je er bent. Reserveer een plekje bij Bindi zelf, of neem het mee naar huis om daar op te smikkelen. Het kan allebei.

Eet je graag vegan? In deze 7 Amersfoortse restaurants kan dat.

Het Lokaal

Ook Het Lokaal is een geliefde plek onder locals die graag bewust eten en inkopen. Van donderdag t/m zondagavond geniet je van het vegan Proef Lokaal-menu (vergelijkbaar met drie gangen), gemaakt met lokaal lekkers uit de winkel. Niet zoveel trek? Er is ook het Klein Lokaal-menu. Voorgerechten en toetjes zoveel als je wil bestel je er los bij. Wil je er een gezellig avondje uit van maken? Deze zomer staan ze weer op Het Nieuwe Stadsterras met de falafelbar. Het Nieuwe Stadsterras bestaat pas sinds vorig jaar, maar er werd deze lente alweer reikhalzend naar uitgekeken.

Restaurant Voor Iedereen

Restaurant Voor Iedereen werkt zoveel mogelijk met biologische producten. De kaart is divers en je kunt bij alle gerechten kiezen voor klein of groot. Alle gerechten zijn dus als voor- of hoofdgerecht te kiezen. Mag je zelf weten. En hoe tof is dit; kun je dan nog steeds niet kiezen, dan bestel je gewoon meerdere kleine gerechten. Zo kun je overal van genieten. Dat klinkt mij als muziek in de oren.

MEI

Het menu van MEI wordt gedicteerd door de natuur. Dit betekent; eten uit het seizoen en dus steeds wisselend. Ze werken het liefst met biologische en lokale producten met een goed verhaal. De gerechten zijn ongecompliceerd en dat zie je al aan het menu. Opsmuk is niet nodig, de verse producten spelen de hoofdrol. Geen idee wat te kiezen? Houd de kaart gesloten en ga voor het menu.

Bistro ’t Bloemendaeltje

Bistro ’t Bloemendaeltje omschrijft zichzelf als: plantaardig en bescheiden in vlees. Groenten spelen hier dan ook een glansrol, met hier een daar vlees als optie voor wie wil. De groenten zijn zoveel mogelijk uit het seizoen en biologisch. En wist je dat hun zes gangen menu de Gouden Pollepel in 2020 won!   

Ontdek hier nog meer restaurants met lekker veel vegetarische gerechten op de kaart

SEM Sla en Meer

Bij SEM Sla en Meer staat gezonde voeding centraal. En, zo zeggen ze bij SEM, gezond gaat prima samen met lekker. Je kunt bij SEM terecht voor goed gevulde salades, diverse warme gerechten en belegde broodjes. Ook hier is alles zoveel mogelijk biologisch en fairtrade. Vier keer per jaar maken ze een nieuwe kaart, zodat alle producten zoveel mogelijk in het seizoen zijn.

Wil je groener leven, maar weet je niet waar te beginnen? Local Alisson Simmonds heeft tips voor je!