Stel je eens voor: je bent lekker door de stad aan het banjeren met vrienden of familie en iedereen begint honger te krijgen. Genoeg restaurantjes natuurlijk! Maar wat als iemand in het gezelschap een glutenvrij dieet volgt? No worries! In Amersfoort zijn er verschillende plekken waar je terecht kunt voor een glutenvrije snack, lunch of diner.

SNACKS

Coffee Corazon

Coffee Corazon verwelkomt gasten met een warme sfeer en veel glutenvrije lekkernijen, waaronder huisgemaakte cakes en koekjes. Ze jagen de klanten niet op om meer te bestellen, maar verwachten ook geduld als een bestelling een keer iets langer duurt.

Bagels en Beans

Bij Bagels & Beans voelt het gezellig door de huiselijke inrichting, met comfortabele zitplaatsen en de vriendelijke service van het personeel. Je kunt genieten van hun (glutenvrije) bagels en zoetigheden, zoals brownies en cakes. Geef het vooral aan als je bepaalde dieet behoeften hebt. De medewerkers houden daar graag rekening mee!

 

LUNCH

Ketelhuis

Het Ketelhuis onderscheidt zich door zijn industriële setting en focus op lokale ingrediënten. Met een gevarieerd menu, inclusief glutenvrije opties zoals salades en sandwiches, streven ze ernaar gasten te laten genieten van een voedzame maaltijd met een minimale impact op het milieu.

Sla en Meer

Bij Sla en Meer draait alles om het bieden van gezonde en voedzame opties, waaronder glutenvrije gerechten. Je kunt er gezellig eten in de zithoek bij het raam, een rustig plekje zoeken om te lezen of je laptop openklappen. En in de zomer is er een knus terras aan de gracht beschikbaar. Voor wie onderweg is, worden salades en sapjes graag klaargemaakt om mee te nemen naar huis, werk of het park.

DINER

Pizzeria Pompeï

Bij Pizzeria Pompei is glutenvrij dineren een genot. Als familierestaurant, waarvan een van de leden Coeliakie heeft, begrijpen ze het belang van zorgvuldige bereiding. Gasten kunnen genieten van glutenvrije (en lactosevrije) pizzabodems, pasta, evenals een scala aan glutenvrije opties voor voorgerechten, vlees- en visgerechten. ​

Na een heerlijke glutenvrije maaltijd is het tijd om Amersfoort verder te verkennen! Bekijk hier de activiteiten die de stad te bieden heeft.