Dat Amersfoort een mooie stad is, wist je vast al wel. Maar weet je dat er ook veel gave plekken zijn waar je een perfecte foto voor op je Instagram account kan maken? Reisblogger Anne van Anne Travel Foodie zette 6 Instagram spots in Amersfoort voor je op een rijtje.

 

 

 

2. De Koppelpoort

De Koppelpoort is waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek in Amersfoort. En ik snap het helemaal. Het is een prachtige stadspoort. Hij is ook erg mooi verlicht als het donker is, dus het is zeker de moeite waard om in de avond terug te komen.

koppelpoort amersfoort

De Koppelpoort is waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek in Amersfoort. En ik snap het helemaal. Het is een prachtige stadspoort. Hij is ook erg mooi verlicht als het donker is, dus het is zeker de moeite waard om in de avond terug te komen.

3. De Nieuwe Stad

nieuwe stad bord met tekst

De Nieuwe Stad vind je ten noordwesten van het oude stadscentrum van Amersfoort. Het is een creatief gebeid waar lokale bedrijven en start-ups zijn gevestigd. Je kan in dit gebied hele gave graffiti vinden samen met verschillende creatieve initiatieven die zich richten op duurzaamheid.

4. Wagenwerkplaats

wagenwerkplaats amersfoort

De Wagenwerkplaats is een industrieel gebied ten westen van het stadscentrum van Amersfoort. Je vindt het opkomende gebied naast het spoor. Het gebied was sinds 1904 een plek waar goederenwagons werden onderhouden, maar tegenwoordig vind je verschillende bedrijven in de voormalige werkpanden. Ook hier vind je gave street-art voor je Instagram foto’s

5. Tinnenburg

amersfoort Tinnenburg huisjeDe Tinnenburg is een monumentaal pand. Het is waarschijnlijk al in 1300 of 1400 gebouwd. Het is een hoog gebouw dat zowel van de voorkant als de achterkant (die je hier ziet) prachtig is. Je vindt de Tinnenburg in de buurt van bovengenoemd Mondriaanhuis.

6. Muurhuizen

Amersfoort heeft meerdere Instagrammable straatjes, maar een van de meest fotogenieke straten is toch wel Muurhuizen. De straat staat vol prachtige huizen met schattige luikjes en mooie bomen en planten.

7. Het Eemhuis

Het Eemhuis is het culturele centrum van Amersfoort op het Eemplein. Het is een bijzonder en opvallend gebouw. Zowel de binnenkant, als buitenkant van dit gebouw is dé ideale plek voor jouw kiekjes. 

1. MUSEUM FLEHiTE

flehite vrouw lopend over brug

Nog een museum dat heel Instagram-waardig is: Museum Flehite. Het museum is gehuisvest in een prachtig gebouw, of eigenlijk zijn het van origine zelfs 3 gebouwen, die in de late Middeleeuwen zijn gebouwd. Ik vind de bruin-witte stenen en de rood-witte luiken geweldig. De beste Instagram-spot is op de brug naar de ingang van het museum als je het mij vraagt.