Een heerlijk stukje taart, muffin of andere zoete lekkernijen. Kun jij daar ook zo van genieten? Niet elke dag natuurlijk, maar eens in de zoveel tijd mag je jezelf best even verwennen. Het liefst proef ik de lekkernijen bij verschillende restaurants, om te ontdekken waar ze nou écht de lekkerste hebben. Door corona is de horeca dicht, maar gelukkig kun je wel van alles to go halen. Benieuwd naar mijn Amersfoortse favorieten? Lees dan snel verder…

1. Barista Café

Barista cafe binnen
Aan het zeer bekende Hof tegenover de Sint-Joriskerk vind je Barista Café. Wat mij betreft een van de gezelligste tentjes in Amersfoort. Met de nieuwe to go menukaart maken ze je blij met diverse lekkernijen en kun je het perfecte verwenmomentje creëren. Als je een liefhebber van carrot cake bent, dan wil je deze een keer bij Barista geproefd hebben!

Adres: Hof 29, 3811 CK Amersfoort

2. Coffee Corazon

Coffee Corazon Amersfoort buiten
Coffee Corazon is een van de meest inspirerende horecazaken in Amersfoort. Het is dan ook niet gek dat ze met een origineel concept komen: Corazon’s Koek & Zopie kraam. De kraam ziet er niet alleen supergezellig uit, maar je kunt er allerlei lekkere dingen halen. Ik raad je de verrukkelijke én huisgemaakte appeltaart aan. Tip: neem ook een warme chocolademelk mee. Ik zal het niet helemaal verklappen, maar ik kan je wel vertellen dat de koe er niet voor niets staat… 

Adres: Krommestraat 18, 3811 CC Amersfoort

3. Buuf in de Serre

Buuf in de Serre Amersfoort buiten
Je kunt BUUF in de Serre vinden in het centrum van Amersfoort binnen de karakteristieke muren van voormalig klooster de Mariënhof. Met hun liefde voor bakken mag deze toffe tent natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Ze hebben zoveel soorten lekkernijen om uit te kiezen, waardoor je hoogstwaarschijnlijk met twee stukken taart naar buiten loopt… Maar, dat mag wel voor een keertje toch?

Adres: Kleine Haag 2, 3811 HE Amersfoort

4. Grand Café Hemels

Grand Cafe Hemels gebouw en binnen
Loop je toevallig in de Langestraat? Dan moet je echt even langs Grand Café Hemels gaan. Het heeft niet alleen een prachtig historisch pand, maar ook hemelse zoete lekkernijen voor onderweg of thuis. Waar ik het meest blij van word? De cheesecake van witte chocolade met rood fruit! Hmmmmmm…

Naast al die zoetigheid hebben ze ook lekkere broodjes, die je echt een keer wilt uitproberen. Daar ga jij zeker van genieten!

Adres: Langestraat 63, 3811 AC Amersfoort

5. Livingstone Coffee

Livingstone buiten afhalen
Ik zag wel dat je naar me cake… ;-) Aan humor hebben ze bij Livingstone Coffee geen gebrek. Maar daar gaat deze blog natuurlijk niet over, want we willen lekkernijen zien. En ook dat hebben ze! Haal een buitengewoon lekker stukje taart en wandel weer vrolijk terug naar… HO! Wacht even. Livingstone Coffee zet één van de beste koffies in Amersfoort. Zonder een bakkie pleur wil jij hier echt niet weggaan!

Adres: Groenmarkt 11, 3811 CP Amersfoort

Doe mij maar een hartige versnapering!

Kaas hartige snacks
Ben jij geen zoetekauw of heb je gezelschap dat je gelukkiger maakt met een hartige lekkernij? Ook daar hebben we aan gedacht. Loop eens langs de Zuivelhoeve of Liefde en Ambacht. Deze winkels liggen vol met de meest lekkere én verse kazen. Voor nootjes, worsten en andere hartige versnaperingen, ben je bij de Zuivelhoeve ook op de goede plek!

Adres Zuivelhoeve: Langestraat 133, 3811 AE Amersfoort
Adres Liefde en Ambacht: Muurhuizen 137, 3811 EE Amersfoort