Een weekendje weg met vriendinnen is iets waar ik altijd enorm naar uitkijk! Een heel weekend lang bijkletsen, lachen, huilen, zingen, dansen en plezier maken. Geen drie weken in één uur proppen, maar alle tijd hebben om eindeloos in detail te treden!

Na een datumprikker, kan de voorpret beginnen. In de groepsapp worden allerlei leuke plannen, voor de invulling van het weekend, gedeeld. Aan ideeën dus geen gebrek, maar toch eindigen we vaak in het gezellig hoppen van de ene horecagelegenheid naar de ander.

Beginnend in een koffietentje (want koffie!!) waar we uiteindelijk ook lunchen, omdat het ineens al 14 uur is. Dan wandelen we het centrum in, want we kunnen natuurlijk niet thuis komen zonder wat van de stad te hebben gezien.

Na een uurtje banjeren vraagt vriendin A standaard: ‘Wat gaan we doen? Nog even door óf zullen we al lekker gaan borrelen?’ En ja, we kiezen standaard voor de laatste. Wijnen, wijnen, wijnen! En je kan het al invullen. Na die lekkere wijntjes moeten we wel echt even wat eten.

Aan het einde van de avond lopen we voldaan naar onze slaapplek.

Óf zullen we toch nog een klein cocktailtje doen?

Herkenbaar? Dan heb ik de leukste route voor jullie weekendje weg met vriendinnen in Amersfoort!

Koffie

Weekend Koffie en taart
First things first; een goede kop versgemalen koffie. Start jullie weekend bij Barista Cafe. Een gezellige, huiselijke koffiebar waar gepassioneerde barista’s ware latte art creëren.

Bestel je Italiaanse espresso, cappuccino of voor de zoetekauw Chocolate Cookie Latte Macchiato (met Chocolate Cookie Monin, slagroom, chocoladetopping en M&M’s!!) en plof achterin op de bank. Het bijkletsen kan beginnen.

Adres: Hof 29

Lunch

Trek gekregen? Loop dan over de hof, richting Madonna. Dit is tegenwoordig mijn favoriete lunch stek. Als ik hier neerstrijk, wil ik eigenlijk niet meer weg. En als ik de kaart zie, wil ik ook oneindig kunnen eten.

Het aanbod is heel divers en ondertussen weet ik dat ze in de bereiding altijd net een stapje verder gaan. Een broodjes zalm is geen simpel broodje zalm, maar een vers geroosterde boterham met dik gesneden plakken zalm, een perfect gekookt eitje, avocado en een plakje gerookt spek! Mmmmm!

Adres: Krommestraat 32

Na al dat lekkers, is het tijd om in beweging te komen. Als je Madonna uitloopt, sta je in ‘het leukste straatje van Amersfoort’: de Krommestraat. Shop je kleding in een van de vele leuke boetiekjes of struin rond voor unieke woonaccessoires en ambachtelijke producten. Roots, Las Lunas, Exposa en Lab zijn mijn absolute favorieten!    

Is het al tijd om te borrelen?

Toch wel de aller gezelligste plek om te borrelen is het Stadscafé. Bij binnenkomst krijg je gelijk het gevoel dat je op een verjaardagsfeestje bent. Jong en oud komt hier de hele dag bij elkaar om het glas te heffen, bij te kletsen en een hapje te eten.

Neem plaats aan de bar, op de bank in de serre of aan de hoge tafels en bestel je favoriete drankje en de borrelplank. Genieten!

Adres: Lieve Vrouwekerkhof 3

Brasa

Weekend Brasa
Dit weekend voelt aan als minivakantie, toch? Om dat nog meer te versterken reserveer je bij Brasa. Bij binnenkomst waan je je gelijk in de Spaanse sferen en vergeet je even dat je in Nederland bent. De industriële inrichting bestaat uit een verzameling van spullen uit antiek- en kringloopwinkels. Hoe tof!

De menukaart is vooral voor de twijfelaars onder ons een walhalla. Deze bestaat voornamelijk uit kleine gerechtjes om te delen (of niet). Een greep uit de kaart: koteletten van Manchego lam, gebakken scheermesjes in room en knoflook en gefrituurde auberginechips. Begin je al te watertanden?

Na het diner kan je lekker blijven hangen voor een drankje. Het gevoel dat je nog de hele avond hebt, maakt Brasa echt een aanrader in jullie vriendinnenweekend.

Adres: Lavendelstraat 4

Slaap lekker... Of toch nog één drankje?

Weekend Long john
Als je logeert in Lange Jan Hotel, hoef je niet te twijfelen tussen een drankje of je bed. Hier kan het namelijk allebei. Dit karakteristieke hotel bevindt zich in hartje Amersfoort, boven de Long John’s Pub.

Na een gezellig afzakkertje hoef je alleen nog maar de trap op en kan je met uitzicht op de toren, heerlijk in slaap vallen.

Adres: Krankeledenstraat 20-22

Ontbijten

Weekend ontbijt
Na zo’n gezellige avond heb je maar zin in één ding: ontbijt! Het Brood Atelier is dan zeker the place to be. Hier ruikt het zoals een zondagochtend moet ruiken; naar vers gebakken brood. Alleen daarom al is dit één van mijn favorieten.

De eigenaren Peter en Lisa leggen je met liefde uitgebreid uit wat ze allemaal in huis hebben en adviseren je wat je echt moet proeven. Ambachtelijk gebakken zuurdesembrood met een plakje parmaham, croissantjes met jam of een dikke snee suikerbrood met boter. Een goede kop koffie erbij en je kan er weer tegenaan!

Vergeet niet een brood mee naar huis te nemen. Dan kan je de hele week nog nagenieten!

Adres: Nieuweweg 5

Heb jij al een datum geprikt voor een gezellig weekendje weg met je vriendinnen? Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt door deze route en ga je aan het eind van het weekend met een volle buik, voldaan gevoel en helemaal up-to-date richting huis. Have fun!