Shoppers opgelet! Ik loods je in deze blog naar een hoekje van onze historische binnenstad waar je misschien niet wekelijks komt. Je vindt hier unieke lokale boetiekjes, die je zeker een keer bezocht moet hebben tijdens een dagje winkelen met vriendinnen. 

LOD Fashion & Lifestyle

Het superschattige winkeltje LOD Fashion en Lifestyle zit een klein beetje verstopt in een hoekje achterin de Koestraat. Maar sla het zeker niet over als je een dagje gaat shoppen. Je vindt hier tunieken, jurken, bloesjes en verschillende accessoires voor in huis. De stijl is boho chic meets Ibiza, met kleurtjes waar je direct vrolijk van wordt.

Green Outlet

Dol op duurzaamheid én een goed verhaal? Bij Green Outlet Amersfoort op de Grote Haag kun je je hart ophalen. Je scoort hier unieke vintage kleding. En ze verkopen er toffe nieuwe meubels en accessoires uit partijhandel, voor de fractie van de originele prijs. Met hun assortiment dragen ze bij aan hergebruik en het redden van spullen. De winkel wordt gerund door studenten die een Retailopleiding volgen. Zo leren zij - in de praktijk en onder begeleiding van professionals - de fijne kneepjes van het vak. En wist je al dat wij ons eigen stukje in de Amersfoort shop hebben? Gevuld met lokaal moois, voor de échte Amersfoortse fan.

Uitgeshopt? Op deze plekjes in het Keikwartier kun je heerlijk lunchen, zoete hapjes scoren, dineren en nakletsen.

Number 7

Voor alles denim loop je naar de Varkensmarkt. Bij Number 7 vind je de good old Levi’s en andere merken. Eigenlijk zou iedereen die ene perfecte spijkerbroek moeten hebben. Eentje die je billen flatteert en lift, je buik wegmoffelt en je benen eindeloos lang maakt. Heb je die gevonden dan koester je ‘m for life. Bij Number 7 zeggen ze daarom niet voor niets: ‘Happiness is finding the perfect denim’. En daar lieve mensen, is geen woord van gelogen.

Loods Kidsstore

Steek je kleintjes volledig in het nieuw bij Loods Kidsstore. Ze hebben er hippe merken die niet schreeuwend duur zijn. En dat is fijn want ze groeien al snel genoeg toch? Een kleine greep uit de merken: Levv, Tygo & Vito, Vingino, Retour, Crush, Indian Blue en Cars. Tip van mij: hou de Facebookpagina in de gaten, want ze hebben regelmatig lekkere kortingen! En dat is met opgroeiende kinderen altijd welkom.

Klein Rusland

De culinaire en avontuurlijke shoppers onder ons mogen mini supermarkt Klein Rusland zeker niet overslaan. Je vindt hier typisch Russische producten om mee te koken en lokale lekkernijen zoals: gebak, koek en snoep om te proeven. Als echte foodie hou ik ervan om nieuwe dingen te proeven, andere geuren op te snuiven en op ontdekkingstocht te gaan. Kom je er niet uit of heb je vragen? Ze helpen je er graag.

Boekwinkel ’t Ezelsoor

Een andere liefde van mij zijn boeken. Want zij nemen je mee op reis naar onbekende werelden, laten je verliefd worden op personages en voegen altijd een stukje toe aan wie je was voordat je het las. Bij tweedehands boekwinkel ’t Ezelsoor, Achter de Arnhemse Poortwal 21, hebben ze echt álle soorten boeken. En ze weten er ook álles van. Een fijne combinatie. Want zo ontdek jij nieuwe titels die je anders nooit gevonden zou hebben. Alles is goed gesorteerd, zodat jij dat ene boek eruit kunt pikken. Iedereen die ooit met weemoed een laatste bladzijde uitlas. Of jaloers was op iemand die een juweel van een boek nog maar net opensloeg, weet wat ik bedoel!

Naast lekker shoppen kun je ook errug lekker eten in het Keikwartier. En wil je als een heuse Amersfoort-kenner voor de dag komen? Lees dan deze blog en verbaas vriend en vijand met allerlei wetenswaardigheden over het Keikwartier. Inclusief een van de meest gênante momenten uit de Amersfoortse geschiedenis.